[:ca]Dauliba, l’oli prèmium d’olives arbequines premsades sense pinyol[:es]Dauliba, el premium de aceitunas arbequinas prensadas sin hueso[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

170518Dauliba

[:ca]El món de l’oli està en ebullició i cada vegada són més els projectes diferenciats, en molts casos d’autor, que volen aportar quelcom diferent de l’art d’extreure suc de les olives. Dauliba, el nou oli d’oliva prèmium obtingut d’arbequines, a les quals se’ls extreu prèviament el pinyol, és un exemple d’aquests nous olis innovadors.

Isaura Romà, és una jove executiva de l’empresa familiar d’extracció d’àrids Romà. Quan parla del nou projecte Dauliba, presentat al gener en el marc de la Fira de l’Oli Verge Extra de les Garrigues, se l’il·lumina la cara i delata l’emoció d’un projecte que ha transformat els terrenys d’una explotació d’extracció d’àrids d’Arbeca, en una finca d’oliveres arbequines destinades al mercat prèmium de l’oli.

Isaura explica “que el més diferenciat del projecte és l’extracció del pinyol de l’oliva abans del seu premsatge en fred. Un procediment que el fa més fi i delicat al gust”. Un gust, que segon el Panel de Tats que hi ha avaluat aquesta primera collita 2016, aporta un fruitat ric i diferent (ametlla, fruitat d’oliva, carxofa, tomata…) propi d’un oli verd o dels primers dies de maduració. L’amargant és elegant i el picant pronunciat i interessant.

Tal com fan molts vinyaters amb el raïm, les olives del Dauliba han estat recol·lectades a primera hora del matí per aprofitar la fresca i mantenir refrigerat el fruit perquè es pugui premsar en fred i obtenir un oli d’alta qualitat organolèptica.

El disseny modern de l’ampolla, en la línia d’altres olis que aposten per l’envàs de mig litre opac i de color blanc, ajuda a comunicar que el que trobarem en l’interior és un oli d’alta qualitat. Quan es tasta, el Dauliba no defrauda en absolut.[:es]El mundo del aceite está en ebullición y cada vez son más los proyectos diferenciados, en muchos casos de autor, que quieren aportar algo diferente del arte de extraer zumo de las aceitunas. Dauliba, el nuevo aceite de oliva premium obtenido de arbequinas, a las que se les extrae previamente el hueso, es un ejemplo de estos nuevos aceites innovadores.

Isaura Romà, es una joven ejecutiva de la empresa familiar de extracción de áridos Romà. Cuando habla del nuevo proyecto Dauliba, presentado en enero en el marco de la Feria del Aceite Virgen Extra de las Garrigues, se le ilumina la cara y delata la emoción de un proyecto que ha transformado los terrenos de una explotación de extracción de áridos de Arbeca, en una finca de olivos arbequinas destinadas al mercado premium del aceite.

Isaura explica “que lo más diferenciado del proyecto es la extracción del hueso de la aceituna antes de su prensado en frío. Un procedimiento que lo hace más fino y delicado al gusto”. Un gusto, que según el Panel de Cata que hay evaluado esta primera cosecha 2016, aporta un afrutado rico y diferente (almendra, afrutado de oliva, alcachofa, tomate …) propio de un aceite verde o los primeros días de maduración. El amargo es elegante y el picante pronunciado e interesante.

Tal como hacen muchos labradores con las uvas, las aceitunas del Dauliba han sido recolectadas a primera hora de la mañana para aprovechar la frescor y mantener refrigerado el fruto que se pueda prensar en frío y obtener un aceite de alta calidad organoléptica.

El diseño moderno de la botella, en la línea de otros aceites que apuestan por el envase de medio litro opaco y de color blanco, ayuda a comunicar que lo que encontraremos en el interior es un aceite de alta calidad. Cuando se prueba, el Dauliba no defrauda en absoluto.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats