Curs de presentació de vins Costers del Segre a Costers del Sió

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

image0

Organitzat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amb la Ruta del Vi de Lleida i la DO Costers del Segre

L’ Escola d’Enoturisme de Catalunya juntament amb La Ruta del Vi de Lleida i la DO Costers del Segre han endegat avui dilluns, dia 5 de juny, al celler Costers del Sió de Balaguer el curs “Presentació de begudes i vins de la DO Costers del Segre” per a professionals de l’hostaleria, botigues especialitzades i l’enoturisme. Una formació que es desenvoluparà en tres cellers diferents i que, amb una dotzena de participants, està subvencionada completament. La directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia; i el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusine; han assistit a la primera sessió per tal de saludar als participants.

L’objectiu és saber conèixer i presentar els vins de DO Costers del Segre, però també tenint en compte els gustos del turista que visita el territori, així mateix poder identificar els diferents perfils dels clients. Es realitzaran tastos comparatius entre vins de DO Costers del Segre i la resta de DO catalanes i espanyoles. El curs finalitzarà amb la presentació per part dels participants de propostes i productes d’interès.

El curs, de caràcter presencial, continuarà els dilluns, dies 12 i 19 de juny 2023 en horari de 9 a 14 hores. I les següents sessions es realitzaran als cellers Raimat i Castell del Remei que també són col·laboradors de la formació.

El vi com a realitat cultural polièdrica. Història del vi i tradició vitivinícola. Viticultura: estats fenològics. Cicle de la vinya. Concepte Terroir. Vinificació i turisme. Tipus de vi segons elaboració: tranquil, escumós, dolç, ranci, fortificat… Classificació en l’oferta: per color, origen, elaboració, varietat, criança, gust… Com fer del vi un actiu turístic. Comercialització. O la venda de producte seran alguns dels temes que tractarà el curs a més a més dels tastos i visites tècniques.

El curs estarà impartit pel periodista i sommelier lleidatà, Rafa Gimena. Consultor de comunicació a Missatges, agència de la qual és copropietari i codirector; és un periodista especialitzat en vins i gastronomia. Sota el pseudònim Como Pomona publica el bloc del mateix nom. Gimena és Formador en Cava nivell avançat, certificat per la DO Cava; i imparteix tallers de formació i divulgació del vi per la DO Costers del Segre.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats