Reconeixement als restauradors de Cuina Amiga

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

image0

A l’Escola d’Hoteleria de Lleida avui  dimarts, dia 6 de juny

El Banc dels Aliments de Lleida i la Fundació Jericó, gestors de l’espai comunitari El Menjador, han fet avui dimarts, dia 6 de juny, un acte de reconeixement als restauradors de la xarxa solidària Cuina Amiga, que una temporada més han fet de cuiners pel servei dominical d’aquest equipament solidari del carrer Tallada de Lleida. L’acte ha comptat amb la participació del regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, en funcions, David Melé; la directora d’ESCHOTUR Lleida, Neus Brenuy; el president del Banc dels Aliments de Lleida, Antoni Fo; i el vice president de la Fundació Jericó, Joan Saura.

La segona edició de “Diumenge Cuino jo” ha comptat, a més a més de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR Lleida) amb la participació de deu restaurants que han cuinat els menús de diumenge per a El Menjador des del mes de març. Els cuiners que han participat amb els seus equips han estat Jesús Gimena de L’Espurna; Jordi Pallàs, restaurant Aimia; Salvador Trabalón, del Saroa; Héctor Rodríguez del Carballeira; Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela; Ramon Tudela, del restaurant Bonum No Rules; Mateu Blanch del Caravista; Montse Guardiola del Celler del Roser; Mercè Camins, del restaurant Bellera; i Gabriel Jové del Barri.

Tant Saura com Fo han reconegut la feina feta pels restauradors. I han volgut destacar l’interès social que demostren el cuiners amb aquesta col·laboració amb el menjador comunitari. Un espai que ha vist incrementat el número d’usuaris únics fins les 249 persones i un total de 13.136 àpats durant el 2022. I un aprofitament de 77.000 quilos d’aliments recuperats. El col·lectiu Cuina Amiga ha servit 440 menús en aquesta campanya de “Diumenge cuino jo”.

Brenuy ha volgut incidir en el paper de l’Escola com a centre aglutinador i actiu en el dinamisme social del territori.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats