‘Ojos de Guerra!: una exposició que revela la realitat de la guerra a Ucraïna

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

20230602_154550

L’ exposició inclou obres de set artistes d’Ucraïna i es troba exposada al celler tot el mes de juny i fins al 9 de juliol al celler Mas Blanch i Jové

Les obres volen denunciar i conscienciar sobre la situació de la guerra a Ucraïna

Segons els artistes protagonistes, “Ojos de Guerra” no és només una exposició: és una oportunitat per explicar la història del camí cap a la victòria del poble ucraïnès en la seva lluita per la llibertat del seu país. La mostra, que combina fotografies i pintures, presenta el treball d’artistes destacats que capturen la devastació i els sentiments dels habitants d’Ucraïna en temps de guerra.

L’exposició compta amb la participació de reconeguts artistes com Arsen Petrov, un destacat fotògraf que ha documentat la guerra a Ucraïna i el treball del qual ha estat àmpliament utilitzat pels mitjans de comunicació. Una altra dels artistes és Tatiana Yurchenko, fotògrafa de Kharkiv, que presenta una sèrie d’obres que mostren la destrucció a la ciutat i els sentiments dels seus habitants. També participa Maria Suslova, guanyadora del concurs de disseny de segells postals de 2023 a Europa. Així mateix, la mostra inclou obres d’Anna Grenevitska, una famosa artista de street art els murals de la qual decoren els murs de Kiev. A més, hi ha obres d’artistes menys coneguts a Ucraïna però amb treballs dignes d’atenció, com les d’Igor Zabolotny, Odariuk Vadym i Lyubov Dushyna, aquestes últimes creades amb tela i mitjançant tècniques tradicionals d’Ucraïna.

L’exposició “Ojos de Guerra” té una missió clara: lluitar contra la desinformació i transmetre la veritat sobre la guerra i la vida a Ucraïna. En un món on les notícies es propaguen ràpidament i la veritat es barreja amb la mentida, aquesta mostra busca explicar les realitats ucraïneses de manera commovedora i honesta. A través de l’art, els artistes esperen transmetre el missatge que la guerra és inhumana i no s’ha de repetir, i que l’ajuda i la cooperació són més importants que mai en aquests moments difícils.

L’exposició es pot veure al celler Mas Blanch i Jové fins el dia 9 de juliol.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats