Més de 40 referències de 21 cellers de la DO Penedès seran les protagonistes de La Nit dels Xarel·los

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

CP-230530-xarelo

El 17 de juny se celebrarà la 14a edició d’aquest esdeveniment que marca l’inici de l’estiu al calendari vitivinícola del Penedès

El restaurant El Gat Blau, juntament amb la col·laboració de la DO Penedès, ha presentat la 14a edició de La Nit dels Xarel·los. L’acte que tindrà lloc el proper 17 de juny al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, comptarà amb la participació de 21 cellers de la DO Penedès. Durant l’acte, els assistents podran gaudir de més d’una quarantena de referències amb la varietat Xarel·lo com a protagonista. Els vins s’acompanyaran de les propostes gastronòmiques de El Gat Blau i de la música en directe d’Apocadixie. 

Descobrir els vins Xarel·lo de prop

Una de les característiques de La Nit dels Xarel·los i que més valoren els assistents de les anteriors edicions, és que són les mateixos elaboradors els que serveixen i expliquen els vins que s’hi poden tastar. Una manera molt propera i personal d’acostar els vins de la DO Penedès al públic final. En aquesta edició hi participen 21 cellers de la denominació d’origen: Albet i Noya, Alsina Sardà, Aymar, Bodegues Pinord, Castell d’Or, Can Ràfols dels Caus, Família Torres, Heretat Laverna, Heretat Mas Tinell, Jean Leon, Joan Segura Pujadas, Josep Masachs, Mas Bertran, Maset, Miquel Pons, Nadal, Naveran, Parató, Oriol Rossell, Raventós Rossell i U Més U.

La propietària del restaurant El Gat Blau, Olga Guasch, ha presentat l’edició d’enguany com un acte on “els assistents hi trobaran vins que han esdevingut referent en les cartes dels restaurants més rellevants del panorama català”. Durant la vetllada, els vins s’acompanyaran amb platets i propostes gastronòmiques de El Gat Blau creades especialment per La Nit dels Xarel·los i que mariden a la perfecció amb els vins monovaritals presents a l’acte, així com de les crakanies de xarel·lo elaborades per Casanella Xocolaters i de les Ostres Txato del Delta de l’Ebre. La música en directe d’Apocadixie també serà present a l’esdeveniment.

Guasch també ha remarcat que tot i que el públic és molt fidel, hi part dels assistents a l’esdeveniment que “provenen del Garraf i de Barcelona que després pernocten a Vilafranca i aprofiten l’endemà per visitar i conèixer Vilafranca i el Penedès”. Per la seva banda, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha agraït la col·laboració de tots els cellers participants i ha remarcat “que el gran nombre d’edicions de La Nit dels Xarel·los, demostra la rellevància i èxit d’aquest acte”.  

Entrades ja a la venda

Les entrades es poden adquirir de manera anticipada al restaurant El Gat Blau o al telèfon 610.243.747. El preu és de 20€ i inclou el tast de totes les referències vinícoles, una copa de l’esdeveniment i tres degustacions gastronòmiques. Es podran adquirir tiquets de repetició per 5€ el mateix dia de l’acte. El dia de l’acte també es podran adquirir entrades, sempre i quan encara en quedin de disponibles.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats