Cuina Amiga serveix cinc-cents menús a “El Menjador”

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

220607 CUINA AMIGA Distinitius amb Arnau Paris FOTO DE FAMÍLIA

L’èxit de la iniciativa “Diumenge cuino jo” garanteix la seva continuïtat al novembre

L’entitat Cuina Amiga, que aplega dotze restauradors i altres col·laboradors que donen suport a projectes socials al voltant de la cuina, ha servit uns cinc-cents menús a “El Menjador” del carrer Tallada, des que es va endegar aquest projecte el passat mes de març. En total han estat dotze els restauradors que han participat en la iniciativa batejada com “Diumenge cuino jo” que ha donat descans al personal d’aquest espai gestionat per la Fundació Jericó i Banc dels Aliments, alhora que ha permès a les persones que utilitzen aquest servei poder gaudir-ne també en diumenge. 

En reconeixement a la participació en aquesta iniciativa, aquest matí s’ha celebrat un acte a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur) on s’ha lliurat una distinció als cuiners que s’han implicat en aquest projecte. Així doncs, Núria Porté (El Menjador), Lluís Bonillo (Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i l’Aula Gastronòmica), Jesús Gimena (L’Espurna), Salvador Trabalón (Saroa), Jordi Pallàs (Aimia), Héctor Rodríguez (Carballeira), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela), Ramon Tuleda (BOnnum No Rules), Mateu Blanch (Caravista), Montse Guardiola (Celler del Roser), Mercè Camins (Bellera) i Gabriel Jové (El Barri) han rebut un petit homenatge de la mà de la directora d’Eschotur, Neus Brenuy, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, Antoni Fo, el president de la Fundació Jericó, Ramon Niubó i el guanyador de la novena edició del programa MasterChef, Arnau París.

L’èxit d’aquesta primera edició del “Diumenge cuino jo” posa sobre la taula la seva continuïtat, tal com ha manifestat el professor de l’Eschotur Lluis Bonillo, alma mater del projecte i que ja pensa a endegar de nou aquesta acció a principis de novembre.

Cuina Amiga, més que cuina

L’entitat creada el passat mes de març preveu realitzat també cursos i xerrades de cuina a “El Menjador” amb el doble objectiu de dinamitzar el Centre Històric i fer d’aquest espai un punt de trobada entre veïns i usuaris. Val a dir que aquesta associació solidària està integrada també per altres restauradors i professionals de l’hoteleria com Xixo Castaño (Malena), Joel Castanyé (Boscana), Arnau París (Guanyador de Masterchef 2021), Josep Ramon Cases (Disseny i Sucre Alcarràs), Ivan Pascual (Cal Gummer) i Jordi Pons (Pastisseria Pons) que participaran en altres accions del col·lectiu. 

La xarxa solidària es completa amb altres persones i entitats col·laboradores com Rut Alba i Ramon Biosca (Latipo), Montse i Rafa Gimena (Como Pomona/Missatges), Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida), Escola del Treball, Fundació Jericó i Banc d’Aliments de les Comarques de Lleida.

Acte d’homenatge a l’Eschotur

Lluis Bonillo i Arnau París han lliurat un reconeixement als dotze restauradors que han participat en la iniciativa “Diumenge cuino jo”.

Mercè Camins (restaurant Bellera)
Ramon Tudela (restaurant BOnnum No Rules)
Gabriel Jové (restaurant El Barri)
Mateu Blanch (restaurant Caravista)
Arnau París, flanquejat per Lluis Bonillo i Neus Brenuy de l’Eschotur
Jesús Gimena (restaurant L’Espurna)
Jesús Gimena amb l’equip de sala i cuina del restaurant L’Espurna
Núria Porté (restaurant “El Menjador”)
Salvador Trabalón (cap de cuina) i Josep Salvador (restaurant Saroa)

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats