Costers del Segre reprèn la trobada anual de cellers

Comparteix:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Como Pomona

Como Pomona

image0

L’espai enoturístic Raimat Natura acull la jornada professional

La DO Costers del Segre ha celebrat avui, 2 de juny, la tradicional trobada anual dels cellers que integren la denominació, un esdeveniment que no s’havia celebrat des de feia tres anys i que ara es reprèn. La jornada professional ha tingut com a plat fort un monogràfic sobre varietats recuperades de la DO Costers del Segre . S’ha realitzat un tast de diferents vinificacions a càrrec de Pau Moragas, coordinador del grup de treball de viticultura de la DO Costers del Segre.

La trobada ha començat amb un passeig i esmorzar per la vinya, amb la benvinguda del president de la denominació, Tomàs Cusiné. Tot seguit s’han dut a terme tres ponències. La primera, a càrrec del responsable del departament d’investigació agroalimentària d’IMIDRA, Finca “El Encín”, Gregorio Muñoz; que ha parlat del “Patrimoni històric i varietats de vinya de la província de Lleida”. A continuació, Gerard Batalla de l’Associació Slow Food Terres de Lleida, ha fet una xerrada sobre “Vinyes Trobades: recuperar el patrimoni de varietats de raïm a Ponent”. La darrera conferència ha estat la de Montse Torres, responsable de I+D viticultura, i David Barriche, enòleg del celler Purgatori; tots dos de Família Torres. La seva exposició ha versat sobre “Projecte de recuperació de varietats ancestrals de cellers Família Torres. Tast de varietats recuperades: Pirene i Gonfaus”.

La trobada anual de cellers de la DO Costers del Segre ha continuat amb un dinar al celler Raimat, un àpat que ha servit de preàmbul a la visita del celler conduïda pel seu director tècnic Joan Esteve. El tour ha servit per conèixer de prop el celler modernista obra de Joan Rubió i Bellver, deixeble de Gaudí i tastar els seus vins.

Comparteix:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles Relacionats