[:ca]Charlie Arturaola: Lleida té bons vins amb molt potencial[:es]Charlie Arturaola: Lleida tiene buenos vinos con mucho potencial [:en]Lleida has really good wines, points out Arturaola[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

160107arturaola

[:ca]El sommelier i actor nord-americà-uruguaià, Charlie Arturaola, va visitar Lleida aquest dimarts, dia 22 de desembre, i va conèixer i tastar diferents vins DO Costers del Segre en un dinar de maridatge a l’Estel de la Mercè i un sopar més informal al restaurant Classual.
Arturaola, acompanyat per la seva esposa Pandora Anwyl, també professional de la prescripció i comerç internacional del vi, inicià a Lleida un tomb que els portarà per denominacions castellanes (DO Ribera de Duero, DO Rueda…), gallegues (DO Rías Baixas), basques (Txacoli) i DOC Rioja.
Xarel15 de Rubió de Sóls 2014, Biu 13 de Biu de Sort, Bru de Verdú 2014 i el Canària 2011 d’Analec, van ser els vins lleidatans que en Charlie va descobrir a l’Estel de la Mercè, recent premi Cartavi. El maridatge va estar comentat pel Toni Lara. Al vespre, Sisquella de Clos Pons, Saó Abrivat de Mas Blanch i Jové, i l’escumós Gualec de Nalec, van ser els DO Costers del Segre que l’expert va descobrir. Per l’expert nord-americà “Lleida té vins bons i amb molt potencial”. Així mateix es va mostrar sorprès per la gran quantitat de varietats de raïm utilitzat i la varietat de les diferents subzones que va poder tastar.
Arturaola és president de la seu a Miami de Grappolo Blu Inc., on imparteix classes, porta a terme tastos formatius, actua com a taxador expert per a les companyies d’assegurances i és consultor de diferents importadors estrangers. La seva fluïdesa en cinc idiomes l’ha portat des del Brasil a Bordeus i de Montefalco a la Patagònia, la qual cosa li permet lliurar la seva passió pel vi en italià, francès, espanyol, portuguès i anglès, i fa de les seves presentacions tota una experiència.
Així, Charlie va estar guardonat amb el Millor Comunicador del Vi 2012 en l’International Wine and Spirits Competition. Un premi que reconeix les habilitats de comunicació del guardonat en els últims dotze mesos si ha fet una contribució excepcional a la promoció i l’augment de la consciència pública i l’interès pels vins i les begudes espirituoses.
Charlie ha estat un destacat sommelier i educador en molts dels més grans festivals de vi: Wine Magazine Aspen Food & Wine; Vi Classic, The New York Wine Expo, Masters of Food and Wine a Mendoza i Buenos Aires, The Boston Wine Expo, Masters of Food & Wine; Wine in Carmel, i Jacksons’ Hole Wine auction. També ha presidit esdeveniments comercials i seminaris a Fenavin, la Universitat d’Albacete, i Enologia 32.
A nivell internacional, Charlie ha estat nomenat Chevalier per l’Orde des Coteaux des Champagnes, a Palm Beach, i ha representat a L’École du Vin de Bordeaux com a Formateur en la gira del Brasil. Ha dirigit seminaris en nom del Consorci del Brunello di Montalcino, la Tutela del Morellino di Scansano, el Consorci del Chianti Classico, el Vi Itàlia Tour, El Denominação d’Origen do Vinho Verd i “Orígens del vi.” Com a educador, Arturaola ha estat honrat com “Sommelier Visitant Distingit” de Johnson & Wine; Wales University a Miami.[:es]El sumiller y actor uruguayo-estadounidense, Charlie Arturaola, visitó Lleida este martes, día 22 de diciembre, para conocer y probar diferentes vinos DO Costers del Segre en una comida de maridaje en el Estel de la Mercè y una cena más informal en el restaurante Classual.
Arturaola, acompañado por su esposa Pandora Anwyl, también profesional de la prescripción y comercio internacional del vino, inició en Lleida un tour que les llevará por denominaciones castellanas (DO Ribera de Duero, DO Rueda …), gallegas (DO Rías Baixas), vascas (txacolí) y DOC Rioja.
Xarel15 de Rubió de Sols 2014, Biu 13 de Biu de Sort, Bru de Verdú 2014 y el Canaria 2011 de Analec, fueron los vinos leridanos que Charlie descubrió en el Estel de la Mercè, reciente premio Cartavi. El maridaje estuvo comentado por Toni Lara. Por la noche, Sisquella de Clos Pons, Saó Abrivat de Mas Blanch i Jové, y el espumoso Gualec de Nalec, fueron los DO Costers del Segre que el experto descubrió. Para el experto estadounidense “Lleida tiene vinos buenos y con mucho potencial”. Asimismo se mostró sorprendido por la gran cantidad de variedades de uva utilizada y la variedad de las diferentes subzonas que pudo probar.
Arturaola es presidente de la sede en Miami de Grappoli Blu Inc., donde imparte clases, lleva a cabo catas formativos, actúa como tasador experto para las compañías de seguros y es consultor de diferentes importadores extranjeros. Su fluidez en cinco idiomas le ha llevado desde Brasil a Burdeos y de Montefalco en la Patagonia, lo que le permite entregar su pasión por el vino en italiano, francés, español, portugués e inglés, y hace de sus presentaciones toda una experiencia.
Así, Charlie fue galardonado como el Mejor Comunicador del Vino 2012 en el International Wine and Spirits Competition. Un premio que reconoce las habilidades de comunicación del galardonado en los últimos doce meses si ha hecho una contribución excepcional a la promoción y el aumento de la conciencia pública y el interés por los vinos y las bebidas espirituosas.
Charlie ha sido un destacado sommelier y educador en muchos de los más grandes festivales de vino: Wine Magazine Aspen Food & Wine; Vino Classic, The New York Wine Expo, Masters of Food and Wine en Mendoza y Buenos Aires, The Boston Wine Expo, Masters of Food & Wine; Wine in Carmel, y Jacksons ‘Hole wine auction. También ha presidido eventos comerciales y seminarios en Fenavin, la Universidad de Albacete, y Enología 32.
A nivel internacional, Charlie ha sido nombrado Chevalier por la Orden diciembre Coteaux diciembre Champagnes, en Palm Beach, y ha representado a L’École du Vin de Burdeos como Formateur en la gira de Brasil. Ha dirigido seminarios en nombre del Consorcio del Brunello di Montalcino, la Tutela del Morellino di Scansano, el Consorcio del Chianti Classico, el Vino Italia Tour, El denominación de Origen do Vinho Verde y “Orígenes del vino.” Como educador, Arturaola ha sido honrado como “Sommelier Visitante Distinguido” de Johnson & Wine; Wales University en Miami.[:en]The sommelier and Uruguayan-american actor, Charlie Arturaola, visit Lleida this Tuesday, 22th December, to know and taste different wines from the Costers del Segre at a pairing lunch in L’Estel de la Mercè restaurant and in a more informal dinner in the Classual restaurant.
Arturaola comes with his wife Pandora Anwyl. They start a tour in Lleida that will take them to the castillian denominations (DO Ribera de Duero, Rueda DO …) from Galicia (DO Rías Baixas), basque country (Txacoli) and DOC Rioja.
Xarel15 Rubió de Sols 2014, 13 Biu Sort, Bru de Verdú 2014 and the 2011 ANALEC Canaria were the wines form Lleida that Charlie tried. The pairing was made by Toni Lara. In the evening, Sisquella from Clos Pons, Sao Abrivat from Mas Blanch i Jové and Gualec of Nalec were the DO Costers del Segre that this expert tasted. Arturaola said that “Lleida has good wines with a lot of potential.” He was also surprised by the wide range of varieties of grape used and the variety of the different subsectors.
[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats