Celler Donatsch Bodega Donatsch

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El jove Martin Donatsch, enòleg i cinquena generació de cellerers, format a Austràlia, Espanya (amb Miguel Torres) i Alemania, ens guia en un tast de tres etapes: blancs, negres i dolços, per diferents espais del celler de la família. En una primera parada, Martin ens presenta dos Chardonnay. El 2012, fermentat en fusta francesa en un 30%, treu una agradable aroma a vainilla, té molta fruita, és fresc i mineral. El 2011 té nou mesos de fusta. Torna la vainilla en nas, plàtan madur i una major complexitat. Amb els segons vins blancs 2012 i 2011, descobrim la Completer, un raïm que en Martin ens explica que es fruit d’aplegar totes les bones qualitats de les varietats blanques: fruita i una acidesa equilibrada. Aromàtica i complexa, segons el terrer de la zona, la fermenten en tines velles de fusta on s’ha elaborat Chardonnay. La 2011 destaca pel punt sec i el gust d’ametlla. Dels negres tastem els Pinot Noir, Tradition 2013, molt fàcil de beure i fresc; l’intens Pasion 2011 i l’Unique 2011. Tres monovarietals molt diferents. I per acabar, els dolços de la casa: Pinot Gris 2011 Verema Tardana, i el Vintage 2011 Pinot Noir. Sense brotitis, els dos vins són de verema tardana i destaquen pel gust de préssec sec i pruna seca, respectivament, així com per un gran equilibri entre aquestes fruites seques, acidesa i mineralitat. Després d’una passejada per les vinyes de Completer, dins el mateix poble de Malans, vam tornar al celler per dinar. El menú de la casa: Bündner Gerstensuppe (sopa de civada i vi); pernil i vedella curada, fuet i formatge del país i pastís de nous i mel.
El joven Martin Donatsch, enólogo y quinta generación de bodegueros, formado en Australia, España (con Miguel Torres) y Alemania, nos guía en una cata de tres etapas: blancos, negros y dulces, por diferentes espacios de la bodega de la familia. En una primera parada, Martin nos presenta dos Chardonnay. El 2012, fermentado en madera francesa en un 30%, saca un agradable aroma a vainilla, tiene mucha fruta, es fresco y mineral. El 2011 tiene nueve meses de madera. Vuelve la vainilla en nariz, plátano maduro y una mayor complejidad. Con los segundos vinos blancos 2012 y 2011, descubrimos la Completer, una uva que Martin nos cuenta que es fruto de reunir todas las buenas cualidades de las variedades blancas: fruta y una acidez equilibrada. Aromática y compleja, según el terreno de la zona, la fermentan en tinas viejas de madera donde se ha elaborado Chardonnay. La 2011 destaca por el punto seco y el sabor de almendra. De los negros probamos los Pinot Noir, Tradition 2013, muy fácil de beber y fresco; el intenso Pasion 2011 y el Unique 2011. Tres monovarietales muy diferentes.
Y por último, los dulces de la casa: Pinot Gris 2011 Vendimia Tardía, y el Vintage 2011 Pinot Noir. Sin brotitis, los dos vinos son de vendimia tardía y destacan por el gusto de melocotón seco y ciruela seca, respectivamente, así como por un gran equilibrio entre estas frutas secas, acidez y mineralidad. Después de un paseo por los viñedos de Completer, dentro del mismo pueblo de Malans, volvimos a la bodega para comer. El menú de la casa: Bündnis Gerstensuppe (sopa de avena y vino); jamón y ternera curada, longaniza y queso del país y pastel de nueces y miel.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats