Celistia Tierra Blanc 2011, un coupage de Costers del Sió amb 88 punts ParkerCelistia Tierra Blanc 2011, un coupage de Costers del Sió con 88 puntos Parker

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El Celistia Tierra Blanc 2011, tot i ser un dels vins de la gamma més econòmica del Celler Costers del Sió (DO Costers del Segre) ha estat agraciat amb 88 punts per l’equip del reconegut “gurú” americà del vi Robert Parker. Aquest vi és, durant el mes de juny, el vi recomanat als establiments que participen en les Jornades Gastronòmiques del Bacallà de Lleida i està elaborat amb un coupage de Chardonnay (45%), Sauvignon blanc (40%), i Muscat petit Grain (15%).
La verema del Celistia 2011 es realitzà al final d’un estiu càlid, la qual cosa propicià un avançament de la data de recol·lecció que va ser separada per varietats, realitzada entre el 15 i el 26 d’agost, buscant l’equilibri de fruita, frescor i acidesa.
La collita es realitzà de forma manual durant les hores més fresques del matí, amb una ràpida recepció al celler. Abans de la seva elaboració, els raïms es mantenien 24-48 hores en cambra frigorífica per afavorir la posterior maceració en fred. Premsat de forma sua, es va embotellar al desembre de 2011.
De color groc, net i brillant amb un nas directe i amb bona intensitat aromàtica en què predomina la fruita (pomelo, préssec, pinya…) amb unes agradables notes florals. A la boca es mostra fresc i equilibrat, amb una acidesa correcta que el fa viu. Afruitat i amb un agradable post-gust.El Celistia Tierra Blanco 2011, a pesar de ser uno de los vinos de la gama más económica de la Bodega Costers del Sió (DO Costers del Segre) ha sido agraciado con 88 puntos por el equipo del reconocido “gurú” americano del vino Robert Parker. Este vino es, durante el mes de junio, el vino recomendado a los establecimientos que participan en las Jornadas Gastronómicas del Bacalao de Lleida y está elaborado con un coupage de Chardonnay (45%), Sauvignon blanc (40%), y Muscat pequeño Grain (15%).
La vendimia del Celistia 2011 se realizó al final de un verano cálido, lo que propició un adelanto de la fecha de recolección que fue separada por variedades, realizada entre el 15 y el 26 de agosto, buscando el equilibrio de fruta, frescura y acidez.
La cosecha se realizó de forma manual durante las horas más frescas de la mañana, con una rápida recepción en bodega. Antes de su elaboración, las uvas se mantenían 24-48 horas en cámara frigorífica para favorecer la posterior maceración en frío. Prensado de forma suda, se embotelló en diciembre de 2011.
De color amarillo, limpio y brillante con una nariz directo y con buena intensidad aromática en la que predomina la fruta (pomelo, melocotón, piña …) con unas agradables notas florales. En boca se muestra fresco y equilibrado, con una acidez correcta que lo hace vivo. Afrutado y con un agradable postgusto.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats