[:ca]Ceferino Carrión, el càntabre que va fer les Amèriques i creà Jean Leon[:es]Ceferino Carrión, el cántabro que hizo las Américas y creó Jean Leon[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Restaurant Jean Leon

[:ca]L’origen del celler Jean Leon  es remunta al 1964 quan Ángel Ceferino Carrión Madrazo (Jean Leon), un càntabre emigrat als Estats Units que havia triomfat com a restaurador a Hollywood, va plantar en una finca del Penedès Cabernet Sauvignon a partir de les restes de poda que ell i l’enòleg Jaume Rovira havien ‘recollit’ d’amagat, del prestigiós Château Lafite de Bordeus.

D’aquesta vinya, de sòls margo-argilosos i amb bona retenció d’aigua, òptims per al desenvolupament del cabernet, va néixer el 1969 el primer vi, que Jean Leon va destinar íntegrament al restaurant La Scala que regentava a Amèrica, mentre continuava introduint varietats nobles al Penedès per elaborar vins de marcat estil francès.

Però no va ser fins al 1981 que va saltar a la fama com a cellerer, especialment a Espanya, quan es va saber que el vi que havia triat Ronald Reagan per al seu sopar d’investidura com a president dels Estats Units era de Jean Leon, amb qui mantenia amistat. Era el seu Cabernet Sauvignon Gran Reserva de l’anyada 1975.

Jean Leon i Reagan es van conèixer a Hollywood, en l’època en què el polític debutava com a artista. La seva amistat es va anar consolidant i un bon dia, entre rialles, Reagan –sabent que Jean Leon era demòcrata– li va comentar que si el votava a les eleccions i sortia escollit president –republicà– serviria vi Jean Leon a l’acte d’investidura. Jean Leon li va contestar que la seva amistat estava per sobre de la política i el va votar.[:es]El origen de la bodega Jean Leon se remonta al 1964 cuando Ángel Ceferino Carrión Madrazo (Jean Leon), un cántabro emigrado a Estados Unidos que había triunfado como restaurador en Hollywood plantó en una finca del Penedès Cabernet Sauvignon a partir de los restos de poda que él y el enólogo Jaume Rovira habían ‘recogido’ a escondidas, del prestigioso Château Lafite de Burdeos.

De esta viña, de suelos margo-arcillosos y con buena retención de agua, óptimos para el desarrollo del cabernet, nació en 1969 el primer vino, que Jean Leon destinó íntegramente en el restaurante La Scala que regentaba en América, mientras continuaba introduciendo variedades nobles en el Penedès para elaborar vinos de marcado estilo francés.

Pero no fue hasta 1981 que saltó a la fama como bodeguero, especialmente en España, cuando se supo que el vino que había elegido Ronald Reagan para su cena de investidura como presidente de Estados Unidos era de Jean Leon, con quien mantenía amistad. Era su Cabernet Sauvignon Gran Reserva de la añada 1975.

Jean Leon y Reagan se conocieron en Hollywood, en la época en que el político debutaba como artista. Su amistad se fue consolidando y un buen día, entre risas, Reagan -sabiendo que Jean Leon era demócrata- le comentó que si el votaba en las elecciones y salía elegido presidente -republicano- serviría vino Jean Leon al acto de investidura. Jean Leon le contestó que su amistad estaba por encima de la política y le votó.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats