TRADICIÓ HISTÒRICA

Castell del Remei recupera el seu Vermut Clàssic

Recepta ancestral amb botànics, com el card beneït o l’herba santa, i espècies, com safrà o pell de taronja

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

castell del remei, vermut classic, 75cl, foto producte

Una selecció deliciosa de vins i botànics com l’herba santa, la genciana, l’herba gitanera o el card beneït i espècies com la nou moscada, el safrà o pell de taronja, conformen l’últim de Castell del Remei, el seu Vermut Clàssic, un vi aromatitzat que recupera una recepta històrica del celler i recuperada pels nous públics.

En els anys 20, Castell del Remei era coneguda, a més de pels seus vins tranquils, per l’elaboració de vins aromatitzats com el Licor de camamilla del Castell del Remei i destil·lats com el Brandy del Castell del Remei; i és precisament una recepta antiga d’aquesta època la que ara es rescata per treure a la llum aquest vi aromatitzat. La base del Vermut Clàssic Castell del Remei la formen vins blancs de macabeu, triats per la seva lleugeresa. Per altra banda, es maceren les herbes aromàtiques entre un i tres mesos per aconseguir el potencial desitjat d’aromes i una tercera fase s’uneix al vi base, aconseguint un vermut d’aproximadament 15% de vol. d’alcohol.Cadascun dels botànics aporta un matís diferent en aquesta recepta que el celler de criança més antic de Catalunya recupera dins del nou vermut: notes herbàcies d’herba santa, l’amargor de la genciana o la frescor cítrica de l’herba gitanera.

L’etiqueta de l’ampolla d’aquest Vermut Clàssic és també un homenatge a aquella època de principis del segle XX en la qual Castell del Remei elaborava no solament vins, sinò també licors i vermuts, una tradició que ara es recupera en aquesta ampolla.

“De color marró ambre fosc i brillant, el Vermut Clàssic de Castell del Remei és molt aromàtic, amb moltes notes de fruita i espècies i un característic gust dolç i amarg alhora, perfecte per prendre-ho a l’estil clàssic, acompanyat d’una oliva, però també amb gel, aranja o amb soda. Això sí, sempre ben fred“, recomanen els responsables del celler lleidatà.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats