Auzells, el primer vi blanc de Tomàs CusinéAuzells, el primer vino blanco de Tomàs Cusiné

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Després de cinc veremes del celler Tomàs Cusiné, amb els primers raïms blancs fruit de les vinyes pròpies, aquest celler inicia el projecte de blancs amb l’elaboració d’un primer vi, l’Auzells. La tasca en recerca varietal per a conèixer noves possibilitats a l’entorn dels vins blancs, ha portat a Cusiné a microelaborar independentment nou diferents tipus de raïm, “treballant diversos nivells de maduresa i testant fermentació i criança en bóta”.
El full de tast d’aquest nou vi explica que es tracta d’un ensamblatge d’un 28% de macabeu, 25% de viognier, 19% de sauvignon blanc, 14% de chardonnay, 7% de parellada, 2% de mul·ler turgau, 2% de muscat, 1,5% d’albariño i 1,5% de riesling.
El sistema de formació dels ceps és en vas i en espatllera, mentre que el terreny és franc, calcari i amb gran quantitat de graves. La verema es fa manual en caixes, seguit d’una estricta selecció dels raïms després de refrigerar-los en cambra. Així com es fermenten les diferents varietats per separat a 16 ºC de temperatura. Després es realitza una criança sobre lies durant 3 mesos, el 10% en bóta i la resta en dipòsit. Embotellat el gener del 2008. 12,3º d’alcohol i pH de 3,0.
El resultat és un vi de color groc daurat, net i brillant. Aroma intensa i fresca amb notes de fruites blanques i exòtiques. Equilibrat a la boca, amb cos i volum, amb una acidesa refrescant i molt viva.
La primera tirada ha estat de 14.600 ampolles de 75 cl.Después de cinco vendimias de la bodega Tomàs Cusiné, con las primeras uvas blancas fruto de las viñas propias, esta bodega inicia el proyecto de blancos con la elaboración de un primer vino, el Auzells. La tarea en búsqueda varietal para conocer nuevas posibilidades en el entorno de los vinos blancos, ha traído a Cusiné a microelaborar independientemente nueve diferentes tipos de uva, “trabajando varios niveles de madurez y testeando fermentación y crianza en bota”.
La hoja de cata de este nuevo vino explica que se trata de un ensamblaje de un 28% de macabeu, 25% de viognier, 19% de sauvignon blanco, 14% de chardonnay, 7% de parellada, 2% de mul·ler turgau, 2% de muscat, 1,5% de albariño y 1,5% de riesling.
El sistema de formación de las cepas es en vaso y en espaldera, mientras que el terreno es franco, calcáreo y con gran cantidad de grabas. La vendimia se hace manual en cajas, seguido de una estricta selección de las uvas después de refrigerarlas en cámara. Así como se fermentan las diferentes variedades por separado a 16 ºC de temperatura. Después se realiza una crianza sobre lies durante 3 meses, el 10% en bota y el resto en depósito. Embotellado el enero del 2008. 12,3º de alcohol y pH de 3,0.
El resultado es un vino de color amarillo dorado, limpio y brillante. Aroma intenso y frescao con notas de frutas blancas y exóticas. Equilibrado a la boca, con cuerpo y volumen, con una acidez refrescante y muy viva.
La primera tirada ha estado de 14.600 botellas de 75 cl.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats