El xef britànic Ross Gibbens va tornar aquest cap de setmana passat a Lleida per oferir un avanç de la carta al restaurant Wellbourne que aquest desembre obrirà portes al conegut com Xalet del Golf de Salardú, a la Val d’Aran.

Ross Gibbens, Michael Kennedy i James Goodyear, seran els cuiners d’aquest establiment que comptarà amb Martin Irxin com a director de sala i expert cocteler, i que vol combinar el producte local amb tocs de fusió per fer del Wellbourne un referent de cuina internacional.

Un Snack cruixent d’orella de porc amb pebre vermell d’Espelette; tartaletes de ceps, i altres canapès d’anguila fumada van ser els aperitius del menú informal de presentació que va acollir el celler Clos Pons de l’Albagés amb periodistes, hotelers i representants del sector turístic i hostaler aranès i lleidatà. Els plats principals de la nit van ser una Galta de Porc, amb verdures, col fermentada i flors, regada amb l’Oli Verd Pons elaborat aquella mateixa setmana; i “Chuletón de Rubia Gallega”, amb cebes de Figueres amb cervesa, amanida i puré de patata. A l’hora de les postres Meló amb infusió d’Herba Lluïsa, oli verd i amb gingebre i cava rosat; i Fondant de xocolata amb oli amb fulla de figuera. Un oli fet a Lleida per al distribuïdor de Grup Pons al Regne Unit.

Gibbens es va mostrar molt il·lusionat amb el nou projecte d’un local que “oferirà tres espais diferenciats amb una sala dedicada a l’Alta Cuina, una altra més informal, i una zona privada per a festes o dinars d’empresa”. El nou establiment de Salardú només obrirà durant l’hivern, coincidint amb la temporada d’esquí, però també acollirà celebracions i banquets durant l’any per encàrrec.