MAHOU SAN MIGUEL

Yakima Valley i Manila, els dos estils IPA de San Miguel

La cervesera llança a l'estiu la nova elaboració amb llúpol americà

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

YakimaValleySanMiguel

La Yakima Valley ha estat l’aposta d’aquest estiu de San Miguel pels cervesers més inquiets i amants de les IPA (Indian Pale Ale). Després de presentar la Manila, primera cervesa IPA de San Miguel, com una porta al descobriment d’aquest estil cerveser el 2017. Amb Yakima Valley, la marca del Grup Mahou San Miguel ofereix una lectura de les IPA més complexa i com diu la mateixa marca “per a consumidors més avançats en el consum” d’aquest tipus de cervesa.

La cervesera, amb plantes d’elaboració a Lleida, Màlaga i Burgos, ha volgut diferenciar aquestes dues IPA. I la realitat és que el resultat dóna dues lectures, fonamentalment en els aromes primaris i l’amargor de cada una d’elles. Unes diferències que vénen determinades per diferents factors, destacant el tipus de llevat empleats Lager (en el cas de la Manila) o Ale (en el cas de la Yakima Valley); i la procedència del llúpol europeu o americà, respectivament. Mentre la Manila se’ns presentava com una IPA d’aromers florals o herbacis, d’amargor sua. Els llevats i llúpol de la Yakima Valley ens porten cap als ventalls dels aromes fruitals tropicals i cítrics, per culminar amb un final de gust d’amargor més intens però, no menys agradable.

Dues versions molt comercials però que ajuden a entrar en l’oferta de cerveses més complexes i diferenciades.

El mercat de les cerveses IPA està creixent i cerveseres com és el cas de San Miguel ho han tingut clar a l’hora d’apostar per una major segmentació de productes que l’ajudi a sumar nous consumidors, fidelitzar els que ja hi té oferint altres sabors i estils cervesers; i si més no, posicionant la marca San Miguel com a especialista.

El boom de les cerveses artesanes i el creixent d’un públic inquiet i curiós pel coneixement de diferents cerveses i el seu ventall de possibilitats s’ha fet palès en el món de la indústria que ha orientat els seus departaments de Recerca + Desenvolupament i Innovació cap a nous productes.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats