UN 20% MENYS DE COLLITA

Arrenca la verema de la major part de Catalunya

La campanya vindrà marcada per una baixada de la producció a conseqüència del míldiu.

Comparteix:

Redacció

Redacció

200820VeremaCatTerraAlta

Aquests darrers dies d’agost arrenca la verema 2020 a la gran majoria de les denominacions d’origen catalanes. Una verema que, enguany, s’avança entre 5 i 10 dies respecte al 2019 i que, a més, vindrà marcada per una baixada de la producció a conseqüència del míldiu, que s’ha vist especialment afavorit per les condicions climàtiques dels darrers mesos, amb moltes pluges i altes temperatures. 

L’afectació del míldiu, tot i ser generalitzada, varia segons la zona de producció i també les varietats, amb més incidència en macabeus, merlots i ulls de llebre. Les vinyes treballades en ecològic s’han vist també més afectades mentre que aquelles que han seguit més controls fitosanitaris i operacions d’esporga en verd han aconseguit esquivar millor el fong. A nivell global, s’esperen unes pèrdues al voltant del 20% de mitjana

La verema 2020 a les 11 DO catalanes està previst que s’allargui fins a finals d’octubre/principis de novembre, quan s’acabaran de veremar les vinyes conreades a més alçada, per exemple a la zona del Pallars Sobirà, a la DO Costers del Segre; a la zona nord de la DO Montsant; o a la zona de Porrera, a la DOQ Priorat. 

Les varietats més primerenques 

En aquestes primeres setmanes de la verema 2020, tant a la DO Penedès com a la DO Conca de Barberà, la DO Pla de Bages o la DO Catalunya es comença ja a veremar el chardonnay, una de les varietats més primerenques. En el cas de la DO Tarragona o la DO Alella, a la verema del chardonnay se suma també el moscatell, mentre que a la DO Empordà o la DO Terra Alta es comença amb una primera verema de garnatxes blanques que busca més acidesa i menys grau. Més endavant, a la DO Terra Alta es fa una segona verema de garnatxes blanques amb l’objectiu d’obtenir més grau i cos. 

Pel que fa a les varietats més tardanes, trobem el picapoll a la DO Pla de Bages, el cabernet sauvignon a les zones amb més alçada de la DO Costers del Segre, algunes vinyes de trepat de la DO Conca de Barberà, la parellada de la DO Penedès i carinyenes i garnatxes negres de la DO Terra Alta, la DO Tarragona, la DO Montsant o la DOQ Priorat.

Sobre la campanya ‘Gaudeix del que és bo #ViCatalà’

Sota el lema Gaudeix del que és bo #ViCatalàles 11 Denominacions d’Origen vitivinícoles catalanes(DO Alella, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers de Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta), amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’INCAVIhan unit esforços per apropar al consumidor que viu a Catalunya als vins catalans amb Denominació d’Origen.

Modernitzar la imatge del vi català, apropar-lo al consumidor no expert i desvestir-lo de complexitatsón alguns dels eixos d’aquesta campanya que té com a objectiu fonamental la promoció del consum de vi català amb Denominació d’Origen, no només perquè són els vins de proximitat sinó perquè són bons i de qualitat.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats