[:ca]XXVIII Congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs a Terrassa[:es]XXVIII Congreso de la Asociación Catalana de Enólogos en Terrassa[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

[:ca]El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), situat a Terrassa; acollirà el XXVIII Congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs i del Col·legi d’Enòlegs de Catalunya que tindrà lloc els pròxims 31 de març i 1 d’abril.

L’esdeveniment inclourà, a més, la celebració de la Nit de l’Enologia, un acte que reconeixerà la tasca de promoció de l’enologia i del món del vi i que acollirà el lliurament de diferents guardons.

La Nit de l’enologia es farà a l’Hotel terrassenc Don Cándido i servirà de cloenda per una jornada que inclourà diferents conferències. La primera a càrrec del director de l’Arxiu Històric de Terrassa, Joan Soler, que parlarà sobre el passat vitivinícola de Terrassa. Després, la periodista Txell Costa dissertarà sobre “El missatge i el vi”. Tot seguit, el meteoròleg i periodista de TV3 Francesc Mauri parlarà de “L’Impacte del canvi climàtic”.

A la tarda, continuaran les intervencions amb la psicòloga i coach Joana Frigolé que se centrarà en “L’enòleg. L’art de transmetre i influir”. A continuació, Josep Buján de Freixenet parlarà de “La simbiosi enòleg-producte” i, finalment, la jornada tècnica clourà amb una visita guiada a l’mNACTEC.

El congrés anual dels enòlegs catalans seguirà l’1 abril amb la visita a les Tines de la Vall de Flequer i un dinar de germanor al Celler Abadal (Pla de Bages).

La 28a edició del Congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs i del Col·legi d’Enòlegs de Catalunya girarà entorn a la reivindicació de la figura de l’enòleg que, sovint, és més reconeguda fora del propi àmbit o sector.

Des de l’Associació proclamen que els enòlegs coneixen la vinya i tot el procés d’elaboració del producte però, es pregunten si coneixen i participen de tot el procés intern del celler i si coneixen què està passant en el mercat i amb el consumidor respecte al seu vi.

En aquest sentit, el congrés d’enguany vol millorar la interactuació dels enòlegs dins dels equips de treball i també fora d’ells. Es vol millorar també la capacitat comunicativa d’aquests professionals i les seves habilitats en aquest sector.

La trobada sectorial permetrà, de la mà de reconeguts professionals, que els assistents aprenguin a explicar millor una marca o producte, reforçant la seva tasca com a enòlegs.

[:es]El Museo Nacional de la Ciencia y la Técnica de Cataluña (mNACTEC), situado en Terrassa; acogerá el XXVIII Congreso de la Asociación Catalana de Enólogos y del Colegio de Enólogos de Cataluña que tendrá lugar los próximos 31 de marzo y 1 de abril.

El evento incluirá, además, la celebración de la Noche de la Enología, un acto que reconocerá la labor de promoción de la enología y del mundo del vino y que acogerá la entrega de diferentes galardones.

   La Noche de la enología tendrá lugar en el Hotel terrassense Don Cándido y servirá de clausura por una jornada que incluirá diferentes conferencias. La primera a cargo del director del Archivo Histórico de Terrassa, Joan Soler, que hablará sobre el pasado vitivinícola de Terrassa. Después, la periodista Txell Costa disertará sobre “El mensaje y el vino”. A continuación, el meteorólogo y periodista de TV3 Francesc Mauri hablará de “El Impacto del cambio climático”.

Por la tarde, continuarán las intervenciones con la psicóloga y coach Joana Frigolé que se centrará en “El enólogo. El arte de transmitir e influir”. A continuación, José Buján de Freixenet hablará de “La simbiosis enólogo-producto” y, finalmente, la jornada técnica concluirá con una visita guiada al mNACTEC.

El congreso anual de los enólogos catalanes seguirá el 1 de abril con la visita a las Tinas del Valle de Flequer y una comida de hermandad en la Bodega Abadal (Pla de Bages).

La 28ª edición del Congreso de la Asociación Catalana de Enólogos y del Colegio de Enólogos de Cataluña girará en torno a la reivindicación de la figura del enólogo que, a menudo, es más reconocida fuera del propio ámbito o sector.

Desde la Asociación proclaman que los enólogos conocen la viña y todo el proceso de elaboración del producto pero, se preguntan si conocen y participan de todo el proceso interno de la bodega y si conocen qué está pasando en el mercado y con el consumidor respecto a su vino.

En este sentido, el congreso de este año quiere mejorar la interactuación de los enólogos dentro de los equipos de trabajo y también fuera de ellos. Se quiere mejorar también la capacidad comunicativa de estos profesionales y sus habilidades en este sector.

El encuentro sectorial permitirá, de la mano de reconocidos profesionales, que los asistentes aprendan a explicar mejor una marca o producto, reforzando su labor como enólogos.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats