Una escultura de Mateu, darrera incorporació a la Vinyes dels Artistes

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

150723nEl celler Mas Blanch i Jové es va reafirmar amb la seva aposta per l’art i la cultura aquest dissabte, dia 18 de juliol, amb la instal·lació escultòrica “Emmarcant el somni” de l’artista Assumpció Mateu.

Així la Vinya dels Artistes d’aquest celler de la Pobla de Cérvoles amplia a sis els seus punts artístics que bé mereixen una passejada. Mas Blanch i Jové va rebre fa un parell de setmanes un dels Premis d’Enoturisme de Catalunya, en la categoria Art i Cultura, per la Vinya dels Artistes i la seva programació en suport a diferents manifestacions artístiques.
“Enguany, en la seva sisena edició, l’artista Assumpció Mateu ha emmarcat el paisatge amb la seva mirada i ha introduït connotacions simbòliques per expressar el diàleg entre el cel i terra, entre el que es veu i el que no es veu, entre la presència i l’absència, entre la vida interior i l’exterior… Un retall de paisatge, poètic, majestuós, introspectiu i completament respectuós amb l’entorn”, manifesten els organitzadors.
Amb més de 500 assistents, com és habitual en la gran diada estival del celler garriguenc, la festa va acabar amb un espectacle de dansa i també eqüestre, creat per Sandra Carré i Lu Arroyo (Cia. Ylalú).
“Cinc ballarines, dues xanqueres, un genet i un cavall, recreaven un món de somni ballant entre oliveres i emocionant l’espectador per finalment desaparèixer per l’escala infinita que comença a l’alzinera i que s’enfila cap al cel…”, expliquen els responsables de la trobada.
La Vinya dels Artistes, inaugurada l’any 2010 amb un homenatge pòstum a Josep Guinovart –ideòleg del projecte–, ja ha fet sis anys.
Si el primer any, l’Any 0 de Guinovart, va haver-hi un saxofon i una guitarra, per inaugurar “L’Orgue de Camp”; l’Any 1, va ser Carles Santos qui va omplir de música –amb cinc pianos i una violinista voladora– tots i cadascun dels racons de La Vinya dels Artistes deixant, fins i tot, un llaüt català navegant damunt d’una alzinera, “La Sargantaneta”.
A l’Any 2, Esteve Casanoves va crear un cep metàl·lic gegant que actualment vigila els ceps i il·lumina tènuement les nits de La Pobla de Cérvoles.
L’Any 3 es va dedicar a Joan Brossa i, de la mà de Hermann Bonnín i la Fundació Joan Brossa, es va crear un itinerari poètic pel poble i es van presentar diferents espectacles per acabar inaugurant el “Cap de bou” amb capgrossos i grallers i l’amfiteatre “El no res del tot”.
L’Any 4 va estar dedicat a l’escultora Susana Solano que va presentar l’obra “Signatures núm.1”, que roman instal·lada entre oliveres.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats