Torna la Festa del Vi Novell de Barcelona després de dos anys

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

ViNovellLledia2
  • Demà dissabte, dia 10 de desembre durant tot el dia als jardins del Palau Robert
  • S’hi podran tastar els 19 vins novells catalans d’aquest any, més 3 de Mallorca

Barcelona tornarà a tenir Festa del Vi Novell després de dos anys sense poder celebrar-la per culpa de la pandèmia. Demà dissabte, dia 10 de desembre, els jardins del Palau Robert seran l’escenari de la celebració de l’arribada dels primers vins de l’anyada. La festa, que compta amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), obrirà portes a les 11 del matí i s’allargarà fins a les 8 del vespre. Hi seran presents els 13 cellers catalans que aquest any han fet vi novell i que pertanyen a 7 denominacions d’origen diferents. I els acompanyaran 3 cellers de Mallorca, també elaboradors de vi novell, que s’han volgut sumar a la festa. Per primera vegada, Catalunya i Mallorca faran promoció conjunta del vi novell, un producte molt tradicional als dos territoris i que els cellers treballen per donar a conèixer i posar en valor.

L’entrada a la festa és lliure i els tiquets per tastar els vins tindran un preu d’1,5 € el tast o bé 10 € el pack de 8 tastos. Per acompanyar els vins, hi haurà formatges i embotits catalans. A les 12 del migdia hi haurà una petita representació teatral a càrrec d’(H)istrionis Teatre sobre l’origen i tradició del vi novell, que oferirà un context històric i també explicarà les característiques d’aquest vi. I a les 4 de la tarda tothom qui ho vulgui podrà posar a prova els seus coneixements del vi novell amb el Trivial del Novell. També hi serà present la Wine Truck que ha portat el vi novell per una desena de poblacions catalanes des de l’11 de novembre fins ara.

El novell, el primer vi de l’any
El vi novell és el primer vi que surt al mercat fet amb el raïm collit en l’última verema. Per tant, és el primer vi de l’any i la seva arribada se celebra amb molta alegria. A diferència d’altres vins joves, que surten més endavant, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, el que li dona una frescor i unes característiques molt especials. Es tracta d’un vi de temporada que ara mateix, i fins a finals d’hivern, es troba en el seu moment òptim de consum.

Els cellers catalans que seran presents a la festa són Carles Andreu, Josep Foraster, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler de Sanuí, de la DO Costers del Segre; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; el Celler Cooperatiu de la Granada, Covides i Maset, de la DO Penedès; el Celler Cooperatiu d’Artés, de la DO Pla de Bages; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta. Pel que fa als cellers mallorquins, es tracta de 7103, Macià Batle i Jaume de Puntiró.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats