[:ca]SM-16, vi experimental Jean Leon de Sumoll[:es]SM-16, vino experimental Jean Leon de Sumoll[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Jean Leon, Penedes, Xarel-lo, White wine, Vi blanc, Vino Blanco, Barcelona, Spain, Torres, Vi de Finca, Limited edition, x-15

[:ca]Jean Leon amplia la seva gamma de vins experimentals amb SM-16, un sumoll monovarietal exclusiu i veremat a mà, amb una producció limitada de 2.182 ampolles.

Es tracta d’una línia de vins singulars que té com a objectiu mostrar el gran potencial vitivinícola del Penedès i que reflecteix en l’essència de cada varietat, el cuidat procés d’elaboració i el caràcter del terroir del que procedeixen.

Segons expliquen els responsables del celler “SM-16 és un retrobament amb els orígens varietals del Penedès, terra d’acollida de Jean Leon i origen de la varietat negre ancestral sumoll. Nascut de ceps vells plantats el 1975 en uns vessants situats a 250 metres d’altitud i amb un sòl argilós i pedregós, ha estat macerat amb pells durant 9 dies, amb un total de 20 dies de fermentació alcohòlica en dipòsit troncocònic de ciment, seguit d’un envelliment de sis mesos en foudre de roure francès. El resultat és un negre fresc, elegant, rodó i equilibrat amb tanins suaus i dolços que troben l’equilibri en la vivacitat de la seva acidesa. Un vi complex i persistent.”

[:es]Jean Leon amplía su gama de vinos experimentales con SM-16, un sumoll monovarietal exclusivo y recolectada a mano, con una producción limitada de 2.182 botellas.

Se trata de una línea de vinos singulares que tiene como objetivo mostrar el gran potencial vitivinícola del Penedès y que refleja en la esencia de cada variedad, el cuidado proceso de elaboración y el carácter de la tierra del que proceden.

Según explican los responsables de la bodega “SM-16 es un reencuentro con los orígenes varietales del Penedès, tierra de acogida de Jean Leon y origen de la variedad negro ancestral sumoll. Nacido de cepas viejas plantadas en 1975 en unos vertientes situados a 250 metros de altitud y con un suelo arcilloso y pedregoso, ha sido macerado con pieles durante 9 días, con un total de 20 días de fermentación alcohólica en depósito troncocónico de cemento, seguido de un envejecimiento de seis meses en foudre de roble francés. El resultado es un negro fresco, elegante, redondo y equilibrado con taninos suaves y dulces que encuentran el equilibrio en la vivacidad de su acidez. Un vino complejo y persistente. “[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats