RESTAURANT EL PETIT CATALÀ

Salvador Alari marida el Vi del Banya de Matallonga amb un Porc Duroc a baixa temperatura

El Petit Català adapta el seu menú per servir-ho a domicili o recollir a l'establiment

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Salvadoralari

Salvador Alari, xef del restaurant El Petit Català proposa maridar el Vi del Banya de Matallonga amb un porc de la raça Duroc. El cuiner explica que el fa confitat a baixa temperatura durant divuit hores amb daus de codonyat, cruixent de la seva pell i una reducció del mateix vi del celler de Fulleda.

El xef de l’Espluga Calva participa en les trobades #CONFITATS amb Como Pomona, i assegura que “és el millor plat que he trobat per servir-ho amb aquest vi”. Alari explica que ha escollit el vi perquè té uns tocs de cacau i fruita dolça que acompanyen molt bé ingredients del plat com el codonyat. Salvador afegeix que el Vi del Banya té molt d’èxit entre la clientela del Petit Català.

“Al Petit Català ens reinventem, perquè no sabem com serà la tornada i de moment hem obert amb menjar per recollir a l’establiment o te’l portem a casa amb servei de taxi”, relata Alari. “És un menú que consisteix en setze primers plats, vint segons entre peix i car, i vuit postres. Tot amb un preu tancat. I especial cura pels vins de la DO Costers del Segre”, afegeix.

El xef del Petit Català és un dels precursors del que va ser la Nova Cuina a Lleida a finals dels vuitanta i començaments del noranta, i la seva evolució cap a la cuina més creativa o d’autor. Entre els seus plats “estrella” destaquen els canelons de bolets amb llagostins i beixamel trufada; els cistells torrats d’espinacs i llagostins o els raviolis de poma i foie.

Entre els segons plats més demandats: el Porc Duroc; els calamarsets farcits de llagostins i allioli; o la degustació de filet de porc amb tres guarniments.

El Petit Català, el celler Matallonga, i Como Pomona són membres de la Ruta del Vi de LleidaDO Costers del Segre.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats