Raimat renova la seva aposta pel Cabernet Sauvignon amb un nou vi ecològic

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Raimat Cabernet Sauvignon

El celler de la D.O. Costers del Segre ja va ser el primer a introduir aquesta varietat a l’estat fa més de mig segle

Raimat Cabernet Sauvignon, primer monovarietal elaborat cent per cent amb Cabernet Sauvignon, i totalment ecològic que aquest dies presenta el celler lleidatà de la DO Costers del Segre. El nou llançament se suma a altres vins del celler que compten amb aquesta certificació: Raimat Abadia, Raimat Chardonnay, Vol d’Ànima de Raimat, Raimat Ventada o Raimat Boira. El cabernet sauvignon va ser, en el seu dia, la varietat ‘emblema’ de Raimat, ja que va ser el primer celler a introduir-la a l’estat ara fa més de cinquanta anys. En aquell moment, Raimat va revolucionar el sector elaborant monovarietal (poc habitual a l’època) i utilitzant una varietat internacional icònica de la regió de Burdeus: el cabernet sauvignon. Ara arriba el seu primer cabernet sauvignon totalment ecològic i a un preu recomanat inferior als set euros.

Raimat, amb el 100% de les seves vinyes certificades com a sostenibles, és el principal referent de cabernet sauvignon ecològic de vinyes pròpies a Espanya. El seu clima continental és ideal per al seu conreu, amb un gran contrast tèrmic entre el dia i la nit que li aporta més intensitat de sabor, més aroma i més fruita. Raimat Cabernet Sauvignon s’elabora seguint els principis de l’agricultura ecològica que marca la Unió Europea i que inclouen, entre altres, la protecció de la vinya amb productes naturals; l’ús de compost orgànic pel seu adobat, el control de les males herbes de forma mecànica; la reducció de l’ús de sulfurós al celler; etc.

De color vermell picota i reflexos porpra, el nou Raimat Cabernet Sauvignon té “aromes de fruits vermells i negres (mores, groselles, nabius i gerds) acompanyats de subtils notes balsàmiques. En boca és ampli, sedós i fresc, un vi equilibrat i molt complex”, expliquen els responsables del celler.

Raimat Cabernet Sauvignon s’elabora amb raïm de finques pròpies seleccionades de Raimat (Segrià), totes elles ecològiques. La verema de 2019 va ser una de les millors dels últims 20 anys: absència total de plagues i malalties; estiu sec i no especialment calorós; època de maduració excepcional; poques pluges i nits marcadament fredes.

Per encertar en el maridatge, Eaimat ens comana casar aquest vi “amb carns vermelles a la brasa amanides amb pebre negre, mostassa o salses picants, carns de caça o magret d’ànec amb bolets. Acompanyant ideal de formatges com el camembert o l’emmental, llegums i fins i tot postres en les quals la xocolata negra sigui el protagonista”.

Tradició i sostenibilitat
La història de Raimat es remunta a 1914 quan Manel Raventós i Doménech, propietari de Codorníu, va adquirir unes terres àrides i infèrtils per a convertir-les en el que avui és la finca més gran d’Europa en mans d’una mateixa família. En un entorn únic, amb aigua pura procedent del desglaç de les neus del Pirineu, s’erigeix avui Raimat amb les seves vinyes certificades com a sostenibles i ecològiques. Raimat és l’expressió dels vins de Lleida, una terra reconeguda per la qualitat de la seva fruita, on la continentalitat del seu clima fa que el raïm d’aquesta finca doni vins intensos i gustosos.

A les vinyes de Raimat la caça hi està prohibida. Això fa que aquest paratge estigui ple de vida: ocells, conills, perdius, guineus, etc., perquè tothom hi juga un paper fonamental en aquest equilibri tant delicat. La vinya i el raïm són part d’aquest conjunt i per això les tècniques de conreu han de procurar respectar aquest equilibri. Per això, Raimat aconsegueix oferir uns vins d’alta qualitat amb una personalitat única a partir de raïm procedent exclusivament de la seva pròpia finca sempre abanderats pel màxim respecte i conservació de l’entorn.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats