Raimat presenta ‘El Molí’, el seu nou vi ecològic elaborat amb cabernet sauvignon i syrah

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

bbbaeb01-74fc-86d5-2ff6-2d79167ea5f7.jpg copia

El celler RAIMAT (D.O. Costers del Segre) comença aquest nou any presentant un vi ecològic d’allò més especial. Es tracta de “El Molí 2018”, un blend a base de cabernet sauvignon i syrah que ret homenatge al molí de vent que, fa més de cent anys, s’erigia a la finca. De fet, Raimat ja va crear un vi anomenat El Molí fa dècades, considerat un dels millors de la casa i destacat per ser un dels primers que introduïen la varietat cabernet sauvignon. Com la resta de vins de Raimat, El Molí neix del millor raïm de la pròpia finca del celler amb la mínima intervenció, per tal que la vinya s’expressi tal com és.

El Molí 2018 és un vi elegant, de gran caràcter, amb intensos aromes a fruits negres, notes balsàmiques i torrades i molt llarg en boca. Color cirera picota intens amb rivet violaci, destaca per intensitat d’aromes de fruits del bosc i fruita fresca que s’entrellacen amb balsàmics i notes de cacau. És un acompanyant perfecte per a carns vermelles en salsa de xocolata o fruits negres, guisats de caça i formatges curats.

Per elaborar El Molí es va seleccionar el millor raïm (cabernet sauvignon i syrah) de les vinyes de Raimat, de sòl poc profund i textura gruixuda, amb coberta vegetal que afavoreix la riquesa biològica i evita l’erosió i la compactació. Pel que fa a la seva elaboració, es va realitzar una maceració prefermentativa en fred per a potenciar les aromes a fruita i obtenir una millor estructura i color. Finalitzada la maceració i la fermentació es va realitzar el cupatge final portant el vi a barriques de roure francès per a una criança de 20 mesos.

Raimat, tradició 100% sostenible

La història de Raimat es remunta a 1914 quan Manel Raventós i Doménech, propietari de Codorníu, va adquirir unes terres àrides i infèrtils per a convertir-les en el que avui és la finca més gran d’Europa en mans d’una mateixa família. Avui, en un entorn únic, amb aigua procedent del desglaç de les neus del Pirineu, s’hi erigeix el celler Raimat amb vinyes certificades com a sostenibles pel CCPI i en procés de conversió a ecològiques.

Raimat és avui el centre de recerca i desenvolupament vitivinícola líder al nostre país i un estendard de programes de sostenibilitat i medi ambient. Ofereix vins d’alta qualitat amb una personalitat única a partir de raïm procedent exclusivament de la seva pròpia finca sempre abanderats pel màxim respecte i conservació de l’entorn.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats