Primeres Jornades Gastronòmiques de la Tòfona a l’Espurna de Lleida

Comparteix:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Como Pomona

Como Pomona

slide web RESTAURANT L'ESPURNA Lleida Jesús Gimena MENÚ TÒFONA COMPLET

El xef Jesús Gimena elabora un menú amb aquest producte gourmet durant el gener i febrer

El restaurant l’Espurna de Lleida incorpora a la carta dels caps de setmana de gener i febrer (de dijous nit a diumenge migdia) un Menú de la Tòfona que inclou un aperitiu, tres entrants, dos plats i les postres. Entre les propostes del xef Jesús Gimena pels entrants d’aquest menú hi ha “Llesca de pa de brioix a la brasa amb foie micuit i tòfona”, “Vieira amb vichyssoise de calçots, tòfona i pernil d’ànec casolà” i “Caneló de pollastre de corral amb tòfona i beixamel trufada”. Abans d’aquesta selecció d’entrants, els comensals gaudiran d’un aperitiu de benvinguda d’Orelleta amb tòfona i formatge. Gimena destaca “l’alt valor gastronòmic d’aquest producte exclusiu que dóna lloc a plats propis, però que també es comporta com un ingredient versàtil a l’hora de condimentar altres plats ja existents”. Jesús també destaca “la temporalitat d’aquest condiment que aquest dies es troba en el seu put màxim de maduració. I és tan exclussiu que també demana estar acompanyat per altres productes de primera qualitat”.

El jove xef també destaca l’aposta i defensa del producte local fent servir tòfones de proximitat. “Per les jornades cuinarem amb tòfones de Bovera procedents d’una de les primeres explotacions d’aquest cultiu a Catalunya, com és la finca de la família Farré Vidal d’aquesta localitat de les Garrigues”, puntualitza Jesús.

Als plats principals, dues opcions: “Peix de llotja amb tòfona i cigrons “pedrosillanos” a la marinera” i “Dues coccions de perdiu amb cremós de carabassa, bolets de temporada i tòfona”. Per cloure l’àpat, unes postres de “Flam d’ou trufat amb nata muntada a la tòfona i pets de monja”, amb cafè o infusió i dolços de sobretaula. Tot per 65 euros més IVA, amb servei de pa i aigua, inclòs.

La trufa negra és un producte molt apreciat que es troba ara en temporada alta i que compta amb gurmets que en són autèntics fanàtics. Ara a l’hivern és el moment de degustar-la i, per aquest motiu, L’Espurna no ha volgut perdre l’ocasió per oferir les seves propostes gastronòmiques amb “tuber melanosporum” la mà d’en Jesús Gimena.

Les reserves es poden fer a:
reserves@restaurantlespurna.com o bé al telèfon 973 071 899 – 621 200 384

Snack de benvinguda: Orelleta amb tòfona i formatge
Entrant: Llesca de pa de brioix a la brasa amb foie micuit i tòfona
Entrant: Vieira amb vichyssoise de calçots, tòfona i pernil d’ànec casolà
Entrant: Caneló de pollastre de corral amb tòfona i beixamel trufada
Plat principal: Peix de llotja amb tòfona i cigrons “pedrosillanos” a la marinera
Plat principal: Dues coccions de perdiu amb cremós de carabassa, bolets de temporada i tòfona
Postres: Flam d’ou trufat amb nata muntada a la tòfona i pets de monja
El xef Jesús Gimena emplatant un dels entrants

Comparteix:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles Relacionats

Primavera al Castell del Remei

Tast i presentacions literàries, concert, Aplec i Cursa Nocturna Cada primavera, el Castell del Remei rep el rebrot de la natura amb activitats i propostes