Primer cuinat d’una nova edició del “Diumenge cuino jo”

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

230309_CuinaAmiga©RafaGimena_ComoPomona2

La iniciativa, impulsada per Cuina Amiga, elabora avui el dinar que se servirà aquest 12 de març a “El Menjador

L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR) ha acollit avui dijous, dia 9 de març, el primer cuinat del projecte “Diumenge cuino jo”, una iniciativa solidària impulsada l’any passat per la xarxa solidària de restauradors i col·laboradors lleidatans creada amb el nom de Cuina Amiga. Així doncs, alumnes i professors elaboraran el menú que se servirà aquest diumenge 12 de març a ”El Menjador”, espai que gestionen les entitats Fundació Jericó i Banc dels Aliments, del carrer Tallada 33 de Lleida. Un menú que consistirà en Patates estofades amb sípia i marisc; i Biscuit de iogurt.

La segona edició de “Diumenge Cuino jo” compta amb la participació de deu restaurants que agafaran el testimoni de l’Eschotur i cuinaran els menús de diumenge per a “El Menjador” des d’aquest cap de setmana i fins al darrer diumenge de maig.

Així doncs, la setmana vinent el xef Jesús Gimena de L’Espurna agafarà el testimoni i cuinarà pel 16 de març. Jordi Pallàs, restaurant Aimia, elaborarà el menú del 23 de març i Salvador Trabalon, del Saroa, farà la cuina del 30 de març.

Els tres diumenges d’abril començaran amb el menú preparat per l’Héctor Rodríguez del Carballeira pel diumenge 13. El 20 d’abril serà el torn del restaurant Ferreruela amb el xef Gonzalo Ferreruela i, finalment, Ramon Tudela, del restaurant Bonum No Rules, farà el dinar del dia 27.

Per acabar, Mateu Blanch del Caravista encetarà el mes de maig amb el menú que se servirà diumenge 4. La setmana següent, Montse Guardiola del Celler del Roser, cuinarà el seu menú pel dia 11 de maig i Mercè Camins, del restaurant Bellera, elaborarà el dinar del dia 18. L’àpat de cloenda anirà a càrrec del xef de El Barri, Gabriel Jové, que farà la seva proposta pel diumenge 25 de maig.

El col·lectiu Cuina Amiga, impulsat pel professor de l’Eschotur Lluís Bonillo, va servir l’any passat en la primera edició d’aquesta iniciativa, uns cinc-cents menús a “El Menjador” del carrer Tallada.

En total van ser dotze els restauradors que van participar del projecte “Diumenge cuino jo”, un nom que es va triar amb dues motivacions: l’una, donar descans al personal d’aquest espai. L’altra, permetre a les persones que utilitzen aquest servei poder gaudir-ne també en diumenge. 

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats