Plats per emportar, l’alternativa al restaurant i a les hores de cuinaPlatos para llevar, la alternativa al restaurante y a las horas de cocina

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Els dies de festes són dies especials per a les trobades familiars i d’amics. Aquestes celebracions no serien possibles tal i com les coneixem sense la taula i les menges típiques nadalenques. Però darrere de cada una d’aquestes “lifares” sempre hi ha la feina d’algú, segurament alguna, que ha passat hores a la cuina per servir un sopar o dinar, que en molts casos es va començar a preparar el dia d’abans.
Davant d’aquesta situació, i la despesa que suposa anar de restaurant en dates tan senyalades, l’opció d’encarregar plats per emportar i fer la festa a casa no deixa de ser una molt bona opció. De fet, cada vegada són més els restaurants que entren en aquest sector reservat fins fa poc a les botigues especialitzades.
D’altra banda, pels restaurants és una manera d’aprofitar les instal·lacions de cuina sense necessitat d’augmentar la mida del menjador. Els professionals que es dediquen a cuinar per a tots aquells que volen gaudir de la taula evitant les hores de fongons ofereixen des de menús complets a plats per separat, “sempre hi ha persones que s’estimen més preparar un pica pica amb xarcuteria o productes de supermercat ja cuinats, tot i que també oferim la possibilitat de preparar un aperitiu per emportar-se’l a casa, explica un restaurador”.
Els menús d’entrants, plat i postre els podem trobar a Lleida entre els 30 euros i els 45 euros segons la botiga, el restaurant o l’empresa de càtering i sempre amb menús de festes. Les opcions típiques de diari o diumenge, amb pasta, arròs, pollastre i altres plats menys sofisticats són més econòmiques.
Les cremes, el foie, les croquetes o els canalons de Nadal triomfen entre els primers plats d’aquests menús de celebració. Les espatlles de xai i cabrit i el tronc de lluç són alguns dels plats estrella de les festes, però els establiments també ofereixen suquets de peix i tot tipus de carns i marisc com el llamàntol.Los días de fiestas son días especiales para los encuentros familiares y de amigos. Estas celebraciones no serían posibles tal y como las conocemos sin la mesa y las comes típicas navideñas. Pero detrás de cada una de estas “lifares” siempre hay el trabajo de alguien, seguramente alguna, que ha pasado horas a la cocina para servir una cena o comer, que en muchos casos se empezó a preparar el día anterior.
Ante esta situación, y el gasto que supone ir de restaurante en fechas tan señaladas, la opción de encargar platos para llevar y hacer la fiesta a casa no deja de ser una muy buena opción. De hecho, cada vez son más los restaurantes que entran en este sector reservado hasta hace poco en las tiendas especializadas.
Por otro lado, por los restaurantes es una manera de aprovechar las instalaciones de cocina sin necesidad de aumentar la medida del comedor. Los profesionales que se dedican a cocinar para todos aquellos que quieren disfrutar de la mesa evitando las horas de fogones ofrecen desde menús completos a platos por separado, “siempre hay personas que prefieren preparar un pica-pica con charcutería o productos de supermercado ya cocinados, a pesar de que también ofrecemos la posibilidad de preparar un aperitivo para llevárselo a casa, explica un restaurador”.
Los menús de entrantes, plato y postre los podemos encontrar en Lleida entre los 30 euros y los 45 euros según la tienda, el restaurante o la empresa de catering y siempre con menús de fiestas. Las opciones típicas de diario o domingo, con pasta, arroz, pollo y otros platos menos sofisticados son más económicas.
Las cremas, el foie, las croquetas o los canalones de Nadal triunfan entre los primeros platos de estos menús de celebración. Los hombros de cordero y cabrito y el tronco de merluza son algunos de los platos estrella de las fiestas, pero los establecimientos también ofrecen “suquets” de pescado y todo tipo de carnes y marisco como el bogavante.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats