Mongeta Lingot amb marca Pays CathareJudía Lingot con marca Pays Cathare

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L'”haricot lingot”, la mongeta que va venir d’Amèrica per reemplaçar la tradicional, de pell i gust menys fin pels comensals de l’època, va ser introduïda a l’Aude francès per Catherine de Médicis, comtessa de Lauragais, cap a mitjans del segle XVI, segons expliquen els organitzadors d’aquesta Ruta de la Cassoulet, que promou l’Oficina de Turisme de Castelnaudary d’Aude Pays Cathare, una destinació Sud de France ( www.sunfance.com ). Poc més d’una desena d’agricultors locals cultiven 270 hectàrees d’aquest producte a la comarca de Lauragais. La parella Evelyne i Alain Guilhem (finca ”Le petit collège” a la Route des Crozes 11.400 de Castelnaudary), és una d’aquestes famílies que obre les portes de la seves explotacions per explicar l’origen, cultiu i curiositats d’aquest llegum als visitants interessats.
Aquest petit grup d’agricultors està tramitant la distinció de qualitat Red Label i comercialitza tot el seu producte amb la marca Pays Cathare.El “haricot lingot”, la judía que vino de América para reemplazar la tradicional, de piel y gusto menos fin por los comensales de la época, fue introducida en el Aude francés por Catherine de Médicis, condesa de Lauragais, hacia mediados del siglo XVI, según explican los organizadores de esta Ruta de la Cassoulet, que promueve la Oficina de Turismo de Castelnaudary de Aude Pays Cathare, un destino Sur de France (www.sunfance.com). Poco más de una decena de agricultores locales cultivan 270 hectáreas de este producto en la comarca de Lauragais. La pareja Evelyne y Alain Guilhem (finca “Le petit collège” en la Route des Crozat 11.400 de Castelnaudary), es una de estas familias que abre las puertas de la sus explotaciones para explicar el origen, cultivo y curiosidades de esta legumbre los visitantes interesados.
Este pequeño grupo de agricultores está tramitando la distinción de calidad Red Label y comercializa todo su producto con la marca Pays Cathare.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats