RUTA DEL VI DE LLEIDA

Mas Blanch i Jové planta vuit noves hectàrees a 800 metres d’altitud

Sara Jové explica que el celler es prepara per anar innovant durant els propers deu o quinze anys vinents

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

SaraJoveVuitHectareesNoves

Malgrat la crisi de la COVID-19, el celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles (membre de la Ruta del Vi de LleidaDO Costers del Segre) creix amb vuit noves hectàrees de vinya a 800 metres d’altitud, “la major part de Garnatxa Peluda, però també amb una mica de Macabeu i Garnatxa Negra i Blanca“, explica Sara Jové.

Sara Jové aprofita les trobades #CONFITATS amb Como Pomona per explicar que “estem projectant la imatge d’on volem estar d’aquí a deu o quinze anys”. “En aquesta vida, un no es pot apalancar, i a Mas Blanch i Jové sempre pensem què més podem fer”, puntualitza la jove cellerera, responsable del celler familiar junt amb el seu germà i pares.

Jové detalla que juntament amb la família de vins Saó (Abrivat, Expressiu, Blanc, Rosat, Petit Blanc i Petit Negre), referència del celler, cada vegada tenen més ganes de créixer en “l’experimentació de vins diferents amb argila, fermentació espontània…” Unes elaboracions que considera “divertides”, des del punt de vista de fer coses diferents, i amb un resultat espectacular que és molt motivador.

Seguint la línia dels nous monovarietals Troballa (elaborats amb garnatxa blanca i negre en recipients d’argila), la idea és seguir fent vins d’aquest tipus que siguin “una mica més ‘freakies’ però, alhora tinguin molta autenticitat i molta càrrega del territori”.

Respecte a la Vinya dels Artistes que acull la finca del celler, Sara Jové ens diu que ja estan preparant noves activitats per quan es pugui reactivar l’àrea d’enoturisme. Unes propostes que sempre destacaran per la seva aposta per harmonitzar “la cultura del vi amb la gastronomia, natura, ecologia, i l’art”.

Comparteix:

Uneix-te a la conversa

1 comentari

  1. Bona feina.

    Ens agraden els vostres vins.

    Les vostres inciatives culturals.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats