AVANCEN LA COLLITA UNA SETMANA

Mas Blanch i Jové inicia una complexa verema amb molta qualitat però menys raïm

Es preveu veremar uns 50.000 Kg de raïm, tot ell manualment

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

200914MasBlancJove

 El celler Mas Blanch i Jové ha començat avui, dilluns 14 de setembre, la verema d’una campanya que es presenta complexa i que s’ha avançat una setmana respecte a anys anteriors. Així, amb aquesta anyada es preveu una disminució important de la quantitat respecte a les dues veremes precedents degut als problemes de míldiu, oïdi i sequera d’estiu que han afectat a una part de les vinyes. No obstant, el raïm que està entrant el celler, seleccionat i veremat a mà, és d’una excepcional qualitat.

Aquest celler de muntanya, situat a la subzona de Les Garrigues de la DO Costers del Segre, té les vinyes al municipi de la Pobla de Cérvoles a uns 700 metres d’altitut. El terreny és sec i pedregós, amb molt bon drenatge.

El clima i paisatge de Mas Blanc i Jové es tradueix amb un raïm molt sa, petit, amb molts sucres i polifenols i que dóna com a resultat vins molt frescos, potents, equilibrats, elegants i amb molt color.

D’altra banda, tota l’energia utilitzada per fer aquest vins 100% ecològics prové de les seves 110 plaques solars instal·lades a vora del celler.

La verema d’aquest celler sempre és de les últimes a tot Catalunya degut a l’especial microclima del lloc (amb dies calorosos però nits fresques) i també a la filosofia d’esperar al moment òptim de maduració del raïm que a l’arribar el dia es collit totalment de forma manual en caixetes de 20kg.

La verema d’enguany comença amb el Viogner de la Vinya dels Artistes i continuarà aquest dimecres amb la Garnatxa blanca i el Macabeu de les finques Llinars i Vinya dels Artistes i es preveu que no serà fins a finals d’octubre que s’acabarà de collir, suposant una entrada total d’uns 70.000 Kg.

Visites els dissabtes i diumenges d’11 a 14 hores

Els visitants que es desplacin fins a Mas Blanch i Jové els dissabtes i diumenges entre les 11.00 i les 14.00 hores, podran sentir l’aroma del vi que s’està fent, passejar per la Vinya dels Artistes i provar el raïm que encara queda per collir, per després tastar a dins del celler els seus vins Saó.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats