Manduca Lente tindrà una nova fase amb més accions promocialsManduca Lente tendrá una nueva fase con más acciones promociales

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’Ajuntament de Lleida i la cadena de Supermercats Plus Fresc progamaran noves accions en el marc de la campanya Manduca Lente amb la qual ambdues entitats volien promocionar els productes agroalimentaris de qualitat i proximitat en el marc d’una alimentació sana i sostenible. Aquesta va ser una de les conclusions de la trobada que vam tenir amb els màxims responsables de la campanya.
La publicació d’un opuscle, les conferències, els cursos i les exposicions han estat el gruix d’aquesta primera campanya educativa desenvolupada durant el darrer trimestre de 2006.
Acabàvem l’any i era moment de fer balanç; fa unes setmanes vam quedar amb Frances Pané, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida i responsable de les àrees d’Educació, Sostenibilitat i Participació Veïnal; i Antoni Garí, codirector de Supermercats Pujol, per valorar i analitzar com havia anat la campanya Manduca Lente. Ens acompanyà Julián López, director de Sunka, on vam fer servir la cuina per improvisar un esmorzar amb productes de proximitat de caire tradicional.
Pané i Garí estan satisfets de la primera fase de Manduca Lente i consideren que s’ha transmès un missatge reivindicatiu de l’estil de vida i de la dieta mediteràrnia, fent del fet de menjar un acte social i cultural. Tots dos coincideixen que no s’ha d’oblidar que darrere dels productes artesanals i tradicionals hi ha tot un patrimoni cultural, econòmic i gustatiu que no podem sacrificar per guanyar en productivitat. Així, Pané, Garí i López troben a faltar productes com la pataca amb vinagre o les pomes gelades.
Durant la tertúlia, degustem Cigaletes d’Organyà, llonganissa de pagès Bi-Her, tomates de penjar, oli verge extra de Llardecans, Neules de Sant Tirs, pa del Forn Esteve de Sarroca de Lleida i un Cabernet Sauvignon Castell d’Artesa, tot un exemple de la distribució que pot oferir una cadena local com Plus Fresc als productes més propers.
El Ayuntamiento de Lleida y la cadena de Supermercados Plus Fresc programarán nuevas acciones en el marco de la campaña Manduca Lente con la cual ambas entidades querían promocionar los productos agroalimentarios de calidad y proximidad en el marco de una alimentación sana y sostenible. Esta fue una de las conclusiones del encuentro que tuvimos con los máximos responsables de la campaña.
La publicación de un opúsculo, las conferencias, los cursos y las exposiciones han sido el grueso de esta primera campaña educativa desarrollada durante el último trimestre de 2006.
Acabábamos el año y era momento de hacer balance; hace unas semanas quedamos con Frances Pané, teniente de alcalde del Ayuntamiento de Lleida y responsable de las áreas de Educación, Sostenibilidad y Participación Vecinal; y Antoni Garí, codirector de Supermercados Pujol, para valorar y analizar como había ido la campaña Manduca Lente. Nos acompañó Julián López, director de Sunka, donde usamos la cocina para improvisar un almuerzo con productos de proximidad de cariz tradicional.
Pané y Garí están satisfechos de la primera fase de Manduca Lente y consideran que se ha transmitido un mensaje reivindicativo del estilo de vida y de la dieta mediterrárnea, haciendo del hecho de comer un acto social y cultural. Los dos coinciden que no se tiene que olvidar que detrás de los productos artesanales y tradicionales hay todo un patrimonio cultural, económico y gustativo que no podemos sacrificar para ganar en productividad. Así, Pané, Garí y López echan de menos productos como la pataca con vinagre o las manzanas heladas.
Durante la tertulia, degustamos Cigaletes de Organyà, longaniza de labrador Bi-Her, tomates de colgar, aceite virgen extra de Llardecans, Barquillos de Sant Tirs, pan del Forn Esteve de Sarroca de Lleida y un Cabernet Sauvignon Castell d’Artesa, todo un ejemplo de la distribución que puede ofrecer una cadena local como Plus Fresc a los productos más cercanos.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats