Lleida dóna gust a Gràcia amb caragols i molt mésLleida da gusto a Gràcia con caracoles y mucho más

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La Federació de Colles de l’Aplec de Caragol de Lleida va organitzar, aquest dissabte 16 d’agost, la setena caragolada popular a la Festa Major de Gràcia. En aquesta ocasió, Lleida va oferir molt més que caragols, ja que de la mà de la campanya Lleida Qualitat del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, més d’un miler de graciencs van poder conèixer i degustar el xolís i la secallona dels Pallars, els vins Costers del Segre, la coca de recapte del Gremi de Forners, l’oli de la Denominació d’Origen Protegida de les Garrigues i la Pera de Lleida.
Per primera cop, les especialitats lleidatanes també van arribar a tots els carrers de les Festes de Gràcia, ja que els membres del Cargol Graciós (associació del barri que “apadrina” la Fecoll) va repartir els primers 150 tastes entre les quinze comissions de la vila que treballaven als seus respectius carrers. 800 desgustacions més es van servir mitjançant un tiquet solidari de dos euros, i un altre centenar es van repartir en un sopar de germanor.
“Tasta Gràcia. Espai Gastronòmic” és una innovadora iniciativa coorganitzada per la Federació de la Festa Major de Gràcia i l’Associació Gastronòmica “El Cargol Graciós”. L’espai, habilitat a la Plaça Manuel Torrente és, des del passat 15 d’agost, un aparador de la diversitat i riquesa gastronòmica que empara el barri de Gràcia, així com d’altres cuines d’arreu de l’Estat i del món. És per això que, a més de l’Aplec del Caragol i els productes de Lleida Qualitat, els graciencs han pogut tastar pasta fresca italiana, botifarres casolanes, vins, patès, formatges o la gastronomia de les Illes Balears. A partir de demà dimecres, i fins el proper 21 d’agost, tindran lloc noves degustacions de productes de Portugal; infusions i pastisseria àrab; arrossos o rom c remat.
A més, cal destacar que el Tasta Gràcia combina les mostres culinàries amb altres activitats culturals i xerrades de forma que es manté l’espai en plena activitat durant tota la festa.La Federació de Colles de l’Aplec de Caragol de Lleida organizó, este sábado 16 de agosto, la séptima caracolada popular a la Fiesta Mayor de Gràcia. En esta ocasión, Lleida ofreció mucho más que caracoles, puesto que de la mano de la campaña Lleida Calidad del Patronato de Promoción Económica de la Diputación de Lleida, más de un millar de “graciencs” pudieron conocer y degustar el chorizo y la “secallona” de los Pallars, los vinos Costers del Segre, la “coca de recapte” del Gremio de Panaderos, el aceite de la Denominación de Origen Protegida de Les Garrigues y la Pera de Lleida.
Por primera vez, las especialidades leridanas también llegaron a todas las calles de las Fiestas de Gràcia, puesto que los miembros del Caragol Graciós (asociación del barrio que “apadrina” la Fecoll) repartió los primeros 150 catas entre las quince comisiones de la villa que trabajaban en sus respectivas calles. 800 desgustaciones más se sirvieron mediante un ticket solidario de dos euros, y otro centenar se repartieron en una cena de hermandad.
“Tasta Gràcia. Espai Gastronòmic” es una innovadora iniciativa coorganizada por la Federación de la Fiesta Mayor de Gràcia y la Asociación Gastronómica “El Caragol Graciós”. El espacio, habilitado en la Plaza Manuel Torrente es, desde el pasado 15 de agosto, un escaparate de la diversidad y riqueza gastronómica que ampara el barrio de Gràcia, así como otras cocinas de todo el Estado y del mundo. Es por eso que, además del Aplec del Caracol y los productos de Lleida Calidad, los “graciencs” han podido probar pasta fresca italiana, morcillas caseras, vinos, patés, quesos o la gastronomía de las Islas Baleares. A partir de mañana miércoles, y hasta el próximo 21 de agosto, tendrán lugar nuevas degustaciones de productos de Portugal; infusiones y pastelería árabe; arroces o ron quemado.
Además, hay que destacar que lo Tasta Gràcia combina las muestres culinarias con otras actividades culturales y charlas de forma que se mantiene el espacio en plena actividad durante toda la fiesta.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats