Lleida acull un tast de Vins del Llegat a càrrec de Cèsar Cánovas

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

798A410C-833B-411A-B5E4-4E4E35940A5D

El sommelier Cèsar Cánovas va presentar ahir al restaurant L’Espurna de Lleida ‘Vins del Llegat’, projecte vitivinícola liderat per l’enòleg Ricard Rofes i que aplega els cellers més petits del grup Codorniu Raventós: Portal del Montsant, Cellers Scala Dei, Abadia de Poblet, Montargull (Parxet, Mont-Ferrant, Titiana) i Can Matons. Tot amb una filosofia de vins “que arrenca en la vinya fins a l’etiqueta del vi. Respectant la història i la tradició de cada terrer”, explicà Cánovas membre d’aquest projecte.

La presentació davant de diferents restauradors locals va comptar amb el tast d’una quinzena de vins amb tres relats diferenciats dels cellers Can Matons (DO Alella), Scala Dei (DOQ Priorat) i Abadia de Montsant (DO Conca de Barberà). El reconegut sommelier i mestre de sommeliers va iniciar la presentació amb el relat de la Pansa Blanca (xarel·lo) de Can Matons. Tota una família de vins varietals estructurada a la manera de la Borgonya amb un primer vi de zona (Can Matons Pansa Blanca 2020), altres dos de vila (Santa Maria de Martorelles 2019 i Sant Fost de Campsentelles 2020) i altres dos de parcel·la (La Vinya de Can Xec 2019 i La Vinya del Músic 2019), sempre sota la DO Alella.

En el cas d’Abadia de Poblet (DO Conca de Barberà) i d’Scala Dei (DOQ Priorat), en Cèsar va narrar episodis o lectures diferents amb el trepat, macabeu i garnatxa de la Conca, d’una banda; i les garnatxes i carinyenes sobre argiles i llicorelles del Priorat, d’altra. Sempre tornant a les elaboracions històriques en ciment o amb grans foudres, sense una presència excessiva de fusta. En el cas dels vins de la Conca de Barberà, el tast va començar amb els vins Abadia de Poblet Negre 2016 i Blanc 2018 amb les varietats Trepat i Macabeu com a protagonistes, respectivament. Els altres dos vins d’aquesta zona van ser La Font Voltada 2017 (Trepat) i Tossal de la Salut 2016 (Garnatxa). Pel que fa al catàleg Scala Dei, Cánovas va portar fins a Lleida cupatges tradicionals de la zona com el Prior Scala Dei 2017 (Garnatxa, Carinyena, Cabernet Sauvignon, Syrah), i Cartoixa Scala Dei 2018 (Garnatxa i Carinyena). Per seguir amb els vins de vinyes històriques de garnatxa sobre argila com el Sant Antoni de Scala Dei 2017 i el vi Masdeu 2014. I finalitzar amb la Carinyena sobre llicorella de L’Heretge 2017.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats