L’explosió del periodisme gastronòmic arriba al Congrés de Periodisme d’Osca

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

Cartela de la mesa de debate so bre periodismo gastronómico

El triomf de la cuina als mitjans de comunicació compta amb un espai al programa de la nova edició del Congrés de Periodisme d’Osca

Una taula de debat moderada per Gumersindo Lafuente reunirà les experiències de Joxe Mari Aizega (Basc Culinary Center), Maria Ritter (Guia Repsol), Mikel López Iturriaga (El Comidista) i Sofia Janer (Masterchef)

El periodisme gastronòmic formarà part dels temes principals del programa del XXIII Congrés de Periodisme de Huesca. La taula de debat “Rico, rico y bien contado: la explosión de la gastronomía en el periodismo”, moderada pel periodista i director adjunt d’elDiario.es, Gumersindo Lafuente, reunirà les experiències de Mikel López Iturriaga a El Comidista; de Maria Ritter, a la Guia Repsol; de Joxe Mari Aizega, director general del Basque Culinary Center, i de Sofia Janer, creadora de contingut i exconcursant de Masterchef.

La imaginació, la frescor i la complicitat són els ingredients fonamentals en el boom dels continguts gastronòmics, que avui triomfen a la premsa i a les xarxes socials més enllà de la política o l’economia. Aquesta trobada es durà a terme el divendres 25 de març, a les 10.00 hores, al Palau de Congressos d’Osca.

L’augment de la presència de la gastronomia als mitjans de comunicació ha portat al periodisme més tradicional fins a un nou sabor que ha influït en els hàbits de consum de les persones i en l’interès per aquest tipus de contingut que barreja, experimenta i descobreix. A més, aquest increment ha canviat la manera de relacionar-se amb el consumidor i els models de negoci.

Aquesta trobada comptarà amb la presència del periodista Mikel López Iturriaga, que dirigeix ​​El Comidista, un espai dins del diari El País seguit per milers de cuinetes, gurmets i curiosos. La directora de la Guia Repsol, Maria Ritter, que porta al capdavant d’aquesta publicació des del 2015, on ha introduït un nou sistema de classificació gastronòmica, se sumarà a una conversa on també hi serà present Joxe Mari Aizega, director general del Basque Culinary Center, una institució acadèmica pionera a nivell mundial en investigació, innovació i promoció de la gastronomia i l’alimentació. Una altra de les veus autoritzades d’aquesta taula de debat serà la cuinera i publicista Sofía Janer, que compartirà la seva experiència com a participant a la sisena edició de Masterchef i com a creadora de contingut al compte d’Instagram. En aquesta xarxa social, Janer supera els 64.000 seguidors i dóna a conèixer noves receptes, moltes de rebosteria, la seva especialitat.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats