[:ca]Le Bistrot à la mer, la gastronomia del Grand Hotel du Golfe[:es]Le Bistrot à la mer, la gastronomía del Grand Hotel du Golfe[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

170713Desmull

[:ca]Restaurant Bistronomique de Gerald Desmullier

“Per la seva aposta per la qualitat i el seu respecte a la regió, dono les gràcies als nostres proveïdors locals de confiança”, destaca Gerald Desmullier en la seva carta d’El Bistrot à la mer, el Restaurant Bistronomique del Grand Hotel du Golfe, a Argelès Sur Mer, a la Costa Vermella de la Catalunya Nord.

Amb aquesta declaració d’intencions, Desmullier elabora unes receptes d’execució precisa i recreació en la tradició local. Respectant el producte del Rosselló i deixant que aquest paisatge s’expressi amb plenitud, la gastronomia de Desmullier inclou altes dosis de creativitat.

Salses, verdures amb tot tipus de talls, herbes aromàtiques de l’hort propi, racions generoses de peix i carn, i gingebre. En Gerald, en té de debilitat pel gingebre. Però, tot i ser present a molts plats, és elegant i aporta un punt picant que puja el gust de les diferents elaboracions.

Els seitons marinats amb llimona i all, amb pebrots escalivats; Carpaccio de gambes i cítrics amb encenalls de pastanaga i cogombre; Gaspatxo de llamàntol i xarrup de ruca (una recepta fresca i amb molt de gust); o Micuit de foie gras amb torradetes, melmelada de groselles negres i Banyuls, són els entrants que trobem en una carta completa però prou curta com perquè cadascun dels plats estigui ben treballat i arribi a taula amb una presentació molt atractiva. Entre els segons, peixos i carns com la Galta al vi de Colliure i cruixent de porc; Tonyina amb foie gras, salsa de Banyuls i verduretes; Vedella amb romaní amb tomàquets a la Provençal; i Rap amb llima i verdures. Aquesta darrera proposta destaca per la salsa que fa de nexe conductor entre el peix i les verdures. Una emulsió del suc del peix i cítrics.

A l’hora de les postres, en Gerald té opcions pels més golafres i els que aposten per la fruita i finalitzar l’àpat d’una manera més lleugera: Sopeta de fruites exòtiques, llet de coco i merengue amb pebre de Sichuan; Crema catalana amb llorer i xarrup de préssec; Galeta d’albecocs del Rosselló, mel de la flor del taronger i formatge mascarpone; Cúpula de xocolata, pomelo rosat, Crema de llimona i romaní o la Selecció de formatges.

Al migdia es pot degustar entrant i plat, o plat i postres per 19 euros però, per 24 podem fer el menú complet de tres plats. També podem optar per la proposta Gourmand amb aperitiu, entrant, plat i postres de la carta per 31 euros o la Balade Gourmand d’aperitiu, entrant, plat i postres o dos plats, per 41 i 49 euros respectivament.

Desmullier es va formar de molt jove i ha passat per cuines amb dues estrelles Michelin com Alexander (Nîmes) i Kilimanjaro (Courchevel). Entre altres professionals, l’equip de Desmullier es completa amb Silvain Clara com a segon xef de cuina i Jean Senyarich, responsable de sala.

[:es]Restaurante Bistronomique de Gerald Desmullier

“Por su apuesta por la calidad y su respeto a la región, doy las gracias a nuestros proveedores locales de confianza”, destaca Gerald Desmullier en su carta de El Bistrot à la mer, el Restaurante Bistronomique del Grand Hotel du Golfe, en Argelès Sur Mer, en la Costa Roja de la Cataluña Norte.

Con esta declaración de intenciones, Desmullier elabora unas recetas de ejecución precisa y recreación en la tradición local. Respetando el producto del Rosellón y dejando que este paisaje se exprese con plenitud, la gastronomía de Desmullier incluye altas dosis de creatividad.

Salsas, verduras con todo tipo de cortes, hierbas aromáticas del huerto propio, raciones generosas de pescado y carne, y jengibre. Gerald, tiene debilidad por el jengibre. Pero, a pesar de estar presente en muchos platos, es elegante y aporta un punto picante que sube el sabor de las diferentes elaboraciones.

Los boquerones marinados con limón y ajo, con pimientos asados; Carpaccio de gambas y cítricos con virutas de zanahoria y pepino; Gazpacho de bogavante y sorbete de rúcula (una receta fresca y con mucho gusto); o Micuit de foie gras con tostaditas, mermelada de grosellas negras y Banyuls, son los entrantes que encontramos en una carta completa pero suficientemente corta como para que cada uno de los platos esté bien trabajado y llegue a la mesa con una presentación muy atractiva. Entre los segundos, pescados y carnes como la Carrillera al vino de Colliure y crujiente de cerdo; Atún con foie gras, salsa de Banyuls y verduritas; Ternera con romero con tomates a la provenzal; y Rape con lima y verduras. Esta última propuesta destaca por la salsa que hace de nexo conductor entre el pescado y las verduras. Una emulsión del jugo del pescado y cítricos.

A la hora de los postres, Gerald tiene opciones para los más glotones y los que apuestan por la fruta y finalizar la comida de una manera más ligera: Sopa de frutas exóticas, leche de coco y merengue con pimienta de Sichuan; Crema catalana con laurel y sorbete de melocotón; Galleta de albaricoques del Rosellón, miel de azahar y queso mascarpone; Cúpula de chocolate, pomelo rosado, crema de limón y romero o la Selección de quesos.

Al mediodía se puede degustar entrante y plato, o plato y postre por 19 euros pero, por 24 podemos hacer el menú completo de tres platos. También podemos optar por la propuesta Gourmand con aperitivo, entrante, plato y postre de la carta por 31 euros o la Balade Gourmand de aperitivo, entrante, plato y postre o dos platos, por 41 y 49 euros respectivamente.

Desmullier se formó muy joven y ha pasado por cocinas con dos estrellas Michelin como Alexander (Nimes) y Kilimanjaro (Courchevel). Entre otros profesionales, el equipo de Desmullier se completa con Silvain Clara como segundo chef de cocina y Jean Senyarich, responsable de sala.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats