La Rosaleda de Màlaga, una de les escoles més veteranesLa Rosaleda de Málaga, una de las escuelas más veteranas

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

L’Escola d’Hostaleria de Màlaga, integrada a l’Institut de Formació Professional La Rosaleda, és una de les més veteranes d’Espanya i manté un menjador pedagògic obert amb diferents serveis setmanals de migdia i nit.
El centre compta amb uns 2.700 estudiants de les professions més diverses, però l’hostaleria és una de les famílies educatives més nombrosa. Jesús Martínez, director del centre, i Juan Manuel Guzmán, director d’estudis, expliquen que amb dos torns lectius de matí i tarda, l’Escola manté un ritme trepidant tot el dia. Durant un matí i un migdia constatem l’aposta del professorat i personal de La Rosaleda per l’Escola Pública, també veiem com el menjador pedagògic és reconegut i valorat a la ciutat.
Iniciem el menú amb aperitius de vichyssoise amb crema batuda; dàtil amb fruita seca i bacó; i rulada de pintada. Tot seguit, el milfulles de carbassó i albergínia amb formatge fresc i codonyat amb coulis de tomàquet i vodka se’ns presenta com un pastís rodó molt equilibrat entre el formatge i les hortalisses.
Més endavant, tastem un altre pastís de patata i pastanaga –entenem que els alumnes van practicar aquell dia aquest tipus d’elaboracions amb diferents ingredients.
Una vieira gratinada Saint-Jacques va ser prèvia a l’orada a la sal, un peix despinat i servit pels alumnes al menjador, amb la preceptiva tutela dels professors de sala. Els guarniments variats (patata, bearnesa i tàrtara) van anar canviant el gust d’aquest plat durant la seva degustació.
La cua de bou, molt sucosa i melosa, embolicada amb pasta brick acompanyada per unes carxofes i la mencionada terrina de patata i pastanaga, va ser la carn d’aquest complet menú.
Pert tancar el festival… mousse de mango i gerds amb altres fruites del bosc. Llàstima que l’AVE no espera i el cafè va ser precipitat. Hi hauré de tornar per fer sobretaula.La Escuela de Hostelería de Málaga, integrada en el Instituto de Formación Profesional La Rosaleda, es una de las más veteranas de España y mantiene un comedor pedagógico abierto con diferentes servicios semanales de mediodía y noche.
El centro cuenta con unos 2.700 estudiantes de las profesiones más diversas, pero la hostelería es una de las familias educativas más numerosa. Jesús Martínez, director del centro, y Juan Manuel Guzmán, director de estudios, explican que con dos turnos lectivos de mañana y tarde, la Escuela mantiene un ritmo trepidante todo el día. Durante una mañana y un mediodía constatamos la apuesta del profesorado y personal de La Rosaleda por la Escuela Pública, también vemos como el comedor pedagógico es reconocido y valorado en la ciudad.
Iniciamos el menú con aperitivos de vichyssoise con crema batida, dátil con frutos secos y bacon, y rulada de pintado. A continuación, el milhojas de calabacín y berenjena con queso fresco y membrillo con coulis de tomate y vodka se nos presenta como un pastel redondo muy equilibrado entre el queso y las hortalizas.
Más adelante, probamos otro pastel de patata y zanahoria – entendemos que los alumnos practicaron ese día este tipo de elaboraciones con diferentes ingredientes.
Una vieira gratinada Saint-Jacques fue previa a la dorada a la sal, un pez Despina y servido por los alumnos en el comedor, con la preceptiva tutela de los profesores de sala. Los adornos variados (patata, bearnesa y tártara) fueron cambiando el gusto de este plato durante su degustación.
La cola de buey, muy jugosa y melosa, envuelta en pasta brick acompañada por unas alcachofas y la mencionada tarrina de patata y zanahoria, fue la carne de este completo menú.
Pierde cerrar el festival … mousse de mango y frambuesa con otras frutas del bosque. Lástima que el AVE no espera y el café fue precipitado. Hay tendré que volver para hacer sobremesa.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats