La biodinàmica de Lagravera de la mà de Pilar Salillas

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

web 21x9 D'VINES Pilar Salillas - Foto de família (2) Rafa Gimena (Como Pomona) Pilar Salillas (Lagravera) Jesús Gimena (L'Espurna)

Segon maridatge ‘d’vines’ d’homenatge a les lleidatanes del vi

L’enòloga i directora general de Lagravera, Pilar Salillas, va protagonitzar la segona sessió dels maridatges ‘d’vines’ que acull el restaurant L’Espurna en homenatge a les dones del vi de Lleida. La viticultura biodinàmica i les característiques del terrer de la Serra Llarga van ser el fons d’una vetllada en la qual els vins del celler d’Alfarràs (DO Costers del Segre) es van maridar amb la cuina del xef Jesús Gimena.

Per començar, el jove cuiner va proposar dos entrants: “Amanida de conserva de perdiu amb escabetx de mandarina”, que es va combinar amb el vi Ónra Blanc 2020, i “Caneló de pollastre de corral amb beixamel trufada i tòfona”, que es va degustar amb el Cíclic Blanc 2018. A continuació, un plat principal de “Lluç amb porrusalda de calçots i aire de la seva cendra” va maridar amb La Pell Blanc 2019 de la parcel·la El Vinyet de Lagravera. Després, el torn de la carn amb “Melós de vedella amb salsa de festucs i poma al cava”, regat amb un Cíclic Negre 2017. Finalment, les postres de Gimena van ser “Pera de Lleida al moscatell amb mató i mel de cafè” que van combinar a la perfecció amb l’Ónra Verema Tardana Solera del celler de Salillas.

El cicle de maridatges d’vines ha estat programat per Como Pomona. Són un total de cinc sopars de tast durant el mes de març al restaurant L’Espurna dirigits per enòlogues i vinyerones lleidatanes. Després de la Gemma Plaza del Grup Tomàs Cusiné i la Pilar Salillas de Lagravera, dijous vinent 17 de març serà el torn de la Núria Bigorra, que ha recuperat antigues vinyes locals, amb els vins de Terrer de Pallars i Cota 730.

Menú del Xef Jesús Gimena pel maridatge conduït per Pilar Salillas del celler Lagravera

Amanida de conserva de perdiu amb escabetx de mandarina que es va combinar amb el vi Ónra Blanc 2020
Caneló de pollastre de corral amb beixamel trufada i tòfona que es va degustar amb el Cíclic Blanc 2018
Lluç amb porrusalda de calçots i aire de la seva cendra que va maridar amb La Pell Blanc 2019 de la parcel·la El Vinyet de Lagravera
Melós de vedella amb salsa de festucs i poma al cava regat amb un Cíclic Negre 2017
Pera de Lleida al moscatell amb mató i mel de cafè que va combinar amb l’Ónra Verema Tardana Solera
Jesús Gimena i Pilar Salillas

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats