Jornades Gastronòmiques de Fira, aquesta tardor al PallarsJornadas Gastronómicas de Feria, este otoño en el Pallars

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Quatre ajuntaments i dinou restaurants de la comarca engeguen una campanya gastronòmica, a través del projecte Al teu gust aliments del Pallars, per posar en valor la cuina pallaresa tot vinculant-la a les fires de bestiar que es feien al Pallars Jussà, molt importants durant el s. xix i primera meitat del s. xx.
Aquesta acció agrupa productors i restauradors adherits al projecte Al teu gust i té com a objectiu principal atreure visitants durant els mesos de tardor i donar a conèixer algunes de les fires ramaderes més importants del Pallars Jussà.
Amb la idea de recuperar la cuina tradicional que s’oferia als firandants, els restaurants participants han preparat diferents menús basats en productes de proximitat i de qualitat excel·lent, i que rememoren una cuina de qualitat, i contundent. La Cuina de fira es podrà gaudir al Pallars Jussà durant els caps de setmana de les Fires (Fira de la Pobleta de Bellveí, Fira del Codony de Tremp Fira de Salàs de Pallars i Fira de Sant Martí de Talarn) i en alguns restaurants també durant el mes d’octubre i fins a mitjans de novembre. Durant aquestes fires i amb l’objectiu de reforçar la campanya, els diferents ajuntaments organitzadors, programen actes relacionats amb les jornades. El primer d’aquests actes serà una conferència a càrrec de Francesc Farràs, historiador, i Núria Casaubón, cuinera, el dia 5 d’octubre, a la Fira de la Pobleta de Bellveí.Cuatro ayuntamientos y diecinueve restaurantes de la comarca ponen en marcha una campaña gastronómica, a través del proyecto “A tu gusto alimentos del Pallars” para poner en valor la cocina pallaresa vinculándola a las ferias de ganado que se hacían en el Pallars Jussà, muy importantes durante el s. XIX y primera mitad del s.XX.
Esta acción agrupa productores y restauradores adheridos a este proyecto y tiene como objetivo principal atraer visitantes durante los meses de otoño y dar a conocer algunas de las ferias ganaderas más importantes del Pallars Jussà.
Con la idea de recuperar la cocina tradicional que se ofrecía a los feriantes, los restaurantes participantes han preparado diferentes menús basados ​​en productos de proximidad y de calidad excelente, y que rememoran una cocina de calidad, y contundente. La cocina de feria se podrá disfrutar en el Pallars Jussà durante los fines de semana de las Ferias (Feria de la Pobleta de Bellveí, Feria del Membrillo de Tremp, Feria de Salàs de Pallars y Feria de San Martín de Talarn) y en algunos restaurantes también durante el mes de octubre y hasta mediados de noviembre. Durante estas ferias y con el objetivo de reforzar la campaña, los diferentes ayuntamientos organizadores, programan actos relacionados con las jornadas. El primero de estos actos será una conferencia a cargo de Francisco Farràs, historiador, y Nuria Casaubón, cocinera, el día 5 de octubre, en la Feria de la Pobleta de Bellveí.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats