Jesús Gimena, al campionat espanyol ‘Tapas y Pinchos’ amb el seu ‘Bocatín de Caracoles’

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

240125JGimena-L'Espurna
  • Gimena representarà a Lleida en la competició d’Hostelería de España en Madrid Fusión els dies 29 i 30 de gener

Jesús Gimena Aragón, xef del restaurant L’ Espurna, representarà a la Federació d’ Hostaleria de Lleida a la segona edició del  campionat oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos, organitzat per Hostelería de España i amb el suport de Alimentos de España, Mahou San Miguel, Makro i Grupo Rull, com a soci local. Jesús Gimena elaborarà en directe la seva tapa: Bocatín de caracoles en un temps màxim de 30 minuts. “Ens inspirem en el mític entrepà de calamars, tan emblemàtic a Madrid. Substituirem el calamar per un mol.lusc terrestre que ens identifica molt a Lleida: el caragol.”.

L’esdeveniment es celebrarà els propers dies 29 i 30 de gener en el marc del congrés internacional de gastronomia Madrid Fusión, un espai on el talent, la innovació i el coneixement es troben cada any i que s’organitza a Ifema Madrid durant aquests dies.

Aquest campionat és la culminació d’una sèrie de concursos de tapes i pintxos organitzats per les associacions provincials que formen part d’Hostelería de España. Cada associació estarà representada per un participant que ha creat una tapa o pintxo. L’objectiu és la millora continua de l’oferta gastronómica i la promoció del turisme gastrònomic com a element distintiu en el panorama turístic español.

Jesús Gimena Aragón (Lleida, 1998) és el xef del restaurant L’espurna de Lleida. Els seus inicis es remunten als seus estudis a l’escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Ha treballat a restaurants amb estrelles Michelin com Can Jubany a Vic o Dos Palillos a Barcelona. El seu esperit emprenedor el va portar amb només 23 anys a reobrir L’Espurna on exerceix de xef des de fa més de 2 anys.

La valoració dels plats estarà a càrrec d’un distingit jurat encapçalat pel reanomenat cuiner Pedro Larumbe i integrat per periodistes gastronòmics, xefs i entitats relacionades amb el sector culinari. El procés de qualificació es regirà per criteris que abasten l’adequació del plat al format de tapa o pinxo, el sabor i la textura, l’originalitat, la presentació, la utilitat per  l’establiment hostaler, l’ús de productes autòctons o tradicionals i el suggeriment de maridatge.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats