La Rioja i la seva diversitat omplen de sabor Madrid Fusión

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

EMF_4535.jpg

La vibrant Sala de Tastos The Wine Edition de Madrid Fusión ha acollit l’exclusiu tast dirigit a professionals i organitzat pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Rioja, en què els assistents -sommellers, líders d’opinió i experts del sector- han tingut l’oportunitat de descobrir com la gran diversitat i singularitat dels vins de Rioja aporta un ventall ampli de possibilitats de maridatge, també amb la cuina més exòtica i internacional.

El director tècnic del Consell Regulador, Pablo Franco, ha presentat cinc referències de la Denominació, en concret: Vivanco Cuvée Inédita Reserva Extra Brut 2019, Valenciso Ull de Llebre Blanc 2022, Valdechuecas Viñedo Singular 2021 (Garnatxa), RODA I Reserva 2018 Blanco 2017. Versàtils i gastronòmics, aquesta proposta de vins de Rioja que inclou escumosos, blancs, clàssics i de Viñedo Singular va ser acuradament maritada per Roberto Martínez Foronda, xef de Tripea, encarregat d’elaborar els plats per a la sessió. Entre ells hi havia el ceviche de tonyina “carretillera”, el siu mai farcit de cansalada i papada o el cremós d’arròs amb llet, propostes que també es poden trobar en el seu menú degustació actual. El planter de tapes es va completar amb un tiradet de salmó marinat i fumat amb llet tigre d’ají groc al wok, i una croqueta d’ají de gallina, crema d’oliva càntir i pols d’oliva negra. “Ha estat molt divertit haver participat en aquest joc de maridatges. El tast tenia la complexitat de maridar els nostres sabors de l’Àsia i el Perú, uns plats de matisos molt punxants, àcids, picants i especiats. Però, com Pablo Franco ha demostrat, els vins de Rioja tenen la potència i la varietat necessàries per aconseguir-ho”, assegurava el xef Roberto Martínez Foronda.

Així mateix, els participants han pogut conèixer més sobre la singularitat i història de Rioja, una de les cinc Denominacions amb més notorietat entre les zones vinícoles més prestigioses del món i un referent de la marca Espanya fora de les nostres fronteres, tant per la qualitat com per la la seva diversitat i contrastos. Aquesta acció desenvolupada per la DOCA Rioja en el marc de Madrid Fusión, cimera internacional que uneix gastronomia i innovació, ha tornat a posar en valor la capacitat dels vins de Rioja i les seves possibilitats per connectar amb tota mena de cuines, també les més viatgeres i d’avantguarda com la de Tripea. Els vins de Rioja han demostrat ser autèntics tot terrenys i bons aliats dels professionals de l’hostaleria. Gràcies a la seva gran diversitat mariden fins i tot amb les propostes més arriscades, potenciant els atributs gastronòmics dels plats de qualsevol cuina del món”, concloïa Franco.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats