Guia de la Cuina del CaragolGuía de la Cocina del Caracol

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Turisme de Lleida ha editat una nova guia de la Cuina del Caragol que incorpora una llista de més de trenta establiments de la ciutat on es poden degustar diferents receptes elaborades amb aquest ingredient. El tríptic municipal, que inclou les receptes dels caragols a la llauna i a la gourmanda, explica que “la cuina del caragol ha viscut, a les Terres de Lleida, una evolució sense precedents que ha convertit la ciutat en la capital d’aquest gasteròpode. Els seus origens es remunten a l’època dels ilergets; dels romans es conserven les fórmules i receptes que han arribat fins als nostres dies”.
Tot i que les receptes més habituals són els caragols a la llauna i a la paella, la guia mostra imatges d’altres originals plats i explica que “el caragol ha esdevingut símbol i plat per excel·lència de la gastronomia lleidatana, la qual es nodreix dels productes de l’horta que envolta la ciutat.”
El document també incorpora informació d’un paquet turístiquc de cap de setmana per tastar la cuina del caragol que inclou l’hotel i una visita guiada de la ciutat. Per últim, Turisme de Lleida també convida al visitant a gaudir de l’Aplec del Caragol “la manifestació popular que consolida Lleida com a capital d’aquesta cuina”. El tríptic explica que l’Aplec és una “Festa d’Interès Turístic Nacional que se celebra al final del mes de maig i aplega 12.000 collistes i 250.000 visitants.”Turismo de Lleida ha editado una nueva guía de la Cocina del Caracol que incorpora una lista de más de treinta establecimientos de la ciudad donde se pueden degustar diferentes recetas elaboradas con este ingrediente. El tríptico municipal, que incluye las recetas de los caracoles “a la llauna” y “a la gourmanda”, explica que “la cocina del caracol ha vivido, en las Tierras de Lleida, una evolución sin precedentes que ha convertido la ciudad en la capital de este gasterópodo. Sus orígenes se remontan a la época de los ilergetas; de los romanos se conservan las fórmulas y recetas que han llegado hasta nuestros días”.
A pesar de que las recetas más habituales son los caracoles “a la llauna” y a la sartén, la guía muestra imágenes otros originales platos y explica que “el caracol ha acontecido símbolo y plato por excelencia de la gastronomía leridana, la cual se nutre de los productos de la huerta que rodea la ciudad.”
El documento también incorpora información de un paquete turístico de fin de semana para probar la cocina del caracol que incluye el hotel y una visita guiada de la ciudad. Por último, Turismo de Lleida también invita al visitante a disfrutar del Aplec del Caracol “la manifestación popular que consolida Lleida como capital de esta cocina”. El tríptico explica que el Encuentro es una “Fiesta de Interés Turístico Nacional que se celebra al final del mes de mayo y reúne 12.000 peñistas y 250.000 visitantes.”

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats