Francisco José Berroy Giral, nou president de la D.O.P. Somontano

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

210714comopomona02

Francisco Lalanne Matute continúa com a vicepresident del Consell Regulador

Aquest matí s’ha constituït el nou Ple del Consell Regulador de la D.O.P. Somontano concloent, d’aquesta manera, el procés electoral iniciat el passat 17 de maig arran de la conclusió de la darrera legislatura.

Els vocals del nou Ple són Bodega Pirineos (Silvia Arruego Maurín), Viñas del Vero (Enrique Artasona Larrosa), Bodega Enate (Luis Nozaleda Arenas), Bodega Sommos (Jorge Costa Cerezuela), Bodegas Fábregas (Gonzalo Alcalde Fábregas) y Bodegas Lalanne (Francisco Lalanne Matute) com a representants dels cellers i José María Mur Subías (Bodega Cooperativa Somontano del Sobrarbe), Bodega Enate (Jesús Sesé Buil), Viñas del Vero (José Ramón Ferrer Castillón), Bodegas Osca (Ángel Borruel Rivarés), Luis Olivera Bardají i Jesús Arasanz Ciprés com a representants dels viticultors. D’altra banda, José Miguel Malo Betoré i Jesús Lobera Mairel són els dos vocals tècnics representants del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambiente del Govern d’Aragó.

En la mateixa sessió constituent del nou Ple, els vocals electes han nomenat president, per unanimitat, a Francisco José Berroy Giral, fins ara secretari del Consell Regulador, que des d’avui ostenta el càrrec després de les legislatures presidides per Mariano Sanagustín, Luis Miguel Subías, Mariano Berozi y Raquel Latre.Titulat com a enginyer tècnic agrícola per l’Escola Universitària Politècnica d’Osca de laUniversitat de Saragossa, en la trajectòria professional del nou president de la D.O.P. Somontano destaca el fet d’haver estat secretari general de la mateixa en els últims 27anys, càrrec que ha exercit al costat d’altres responsabilitats entre les que destaquen la Vicepresidència segona de la Conferència Espanyola de Consells Reguladors Vitivinícoles(de 2007 a 2017), haver estat primer vocal i després secretari de la Ruta el Vi Somontano(des de 2005), membre de l’assemblea general del Centre de Desenvolupament del Somontano i secretari de la comunitat de regants Alcanadre Medio. El nou president també exercirà les funcions de gerent del Consell Regulador.

El nou Ple constituït ha ratificat com a vicepresident, també per unanimitat, a Francisco Lalanne Matute, qui ostenta aquest càrrec des de les eleccions a Consell Regulador celebrades el 17 de juliol de 2013. D’altra banda, la Mariola Subías Lisa, ha estat designada pel ple per assumir el càrrec de secretari del Consell Regulador.

El Consell Regulador de la D.O.P. Somontano

El Consell Regulador, com a Corporació de Dret Públic representativa dels interessos dels viticultors i els cellers inscrits en els seus registres, té com a òrgan fonamental de representació sectorial i de govern a Ple el qual és objecte de renovació, mitjançant sufragi, entre tots els operadors inscrits cada quatre anys. El Ple està constituït pel president, el vicepresident, el secretari, dotze vocals(sis representants dels cellers i sis dels viticultors) i dos vocals tècnics designats pel Govern d’Aragó.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats