Raimat presenta “Raimat Turons”, els seus primers vins de finca

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

210713comopomona08

Turons de Vallcorba i Turons de la Pleta, un negre i un blanc fruit de les millors vinyes dels excepcionals turons de Raimat

El celler RAIMAT (DO Costers del Segre) ha llançat els seus primers vins de finca. Es tracta de Turons de Vallcorba i Turons de la Pleta, dos monovarietals de la nova col·leccióTurons de Raimat. El primer és un vi negre que neix dels millors raïms (cabernet sauvignon) seleccionats de la vinya situada al turó de Vallcorba de la finca de Raimat, a 15km de Lleida. El segon, un blanc (chardonnay) que té l’origen en la vinya del turó de Sant Vicenç, a la zona de La Pleta. Són petites produccions de vins d’alta qualitat amb personalitat pròpia, que neixen en els turons de Raimat amb la mínima intervenció, per tal que la vinya s’expressi tal com és.  

Els vins de la col·lecció Turons de Raimat,la més exclusiva del celler lleidatà,s’elaboren triant a mà el millor raïm dels millors ceps de cada parcel.la i amb llargues criances que busquen la fidelitat a un terroirde característiques úniques. Són vins excepcionals, fruit de la singularitat de la vinya plantada en uns turons formats durant l’erupció del Pirineus, i que s’han mantingut pràcticament inalterables. La pobresa dels sòls, el difícil conreu, el bon drenatge, la presència de pedra calcària i còdols i el clima ventós i amb temperatures diürnes més baixes, li atorguen un caràcter inconfusible. El resultat és raïm de més qualitat, més gustós i dolç, i amb maduracions més lentes que donen vins concentrats i intensos. 

Turons de la Pleta

Turons de la Pleta és un chardonnay (anyada 2019) de color groc intens, molt fresc, amb una acidesa molt elevada i on trobem notes de fusta sense torrar, que afegeixen textura en boca. En nas hi destaquen aromes de fruita amb matisos de vainilla i flors blanques i un fons de fruita tropical. En boca és gras i molt fresc, de postgust molt llarg i persistent.

S’elabora amb raïm que creix a la vinya amb més de 20 anys d’edat situada al turó de la Sant Vicenç de Raimat, a la zona de La Pleta, i envelleix en roure francès durant 12 mesos. Se n’han elaborat prop de 6.700 ampolles. 

Turons de Vallcorba

Turons de Vallcorba és un cabernet sauvignon (anyada 2018) subtil, amb aromes de cirera madura, cassis, xocolata i especiats, amb un fons floral de la fusta sense torrar. Cos mig, i llarg final degut a la frescor de la seva acidesa. 

Envelleix durant 20 mesos en fuodres de roure francès, buscant que la fusta formi part de l’esquelet del vi, però sense predominar. Se n’han elaborat poc més de 6.900 ampolles. 

Raimat, tradició 100% sostenible

La història de Raimat es remunta a 1914 quan Manel Raventós i Doménech, propietari de Codorníu, va adquirir unes terres àrides i infèrtils per a convertir-les en el que avui és la finca més gran d’Europa en mans d’una mateixa família. Avui, en un entorn únic, amb aigua procedent del desglaç de les neus del Pirineu, s’hi erigeix el celler Raimat amb vinyes certificades com a sostenibles pel CCPI i en procés de conversió a ecològiques. 

Raimat és avui el centre de recerca i desenvolupament vitivinícola líder al nostre país i un estendard de programes de sostenibilitat i medi ambient.  Ofereix vins d’alta qualitat amb una personalitat única a partir de raïm procedent exclusivament de la seva pròpia finca sempre abanderats pel màxim respecte i conservació de l’entorn.

Para más información: n.vives@raventoscodorniu.com

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats