Formacions de la DO Costers del Segre en una quinzena de restaurants

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

IMG_1832

El restaurant Nobadis de Cervera tanca un curs que ha visitat la plana i la muntanya lleidatana

La Denominació d’Origen Costers del Segre ha finalitzat aquesta setmana el seu curs de formacions a restaurants de 2022 al Nobadis de Cervera, després de visita una quinzena d’establiments de l aplana i la muntanya lleidatana. Aquest curs, realitzat amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, està destinat a professionals de l’hostaleria que vulguin conèixer la DO Costers del Segre i adquirir nocions bàsiques per descobrir o introduir-se el món i servei del vi.

L’objectiu d’aquestes formacions és “donar a conèixer als professionals de la restauració la DO Costers del Segre; la riquesa de les seves subzones i la versatilitat dels seus vins. Facilitar les claus del servei i negoci del vi al restaurant; així com iniciar-les en l’exercici del tast i anàlisi dels vins”, segons expliquen els seus responsables.

Hotel Pey (Boi), El Ventador (Barruera), Caravista (Lleida),  L’Espurna (Lleida), Atipic (Agramunt), Hotel Pessets (Sort), Hotel Segle XX (Tremp), Hotel Buenos Aires (Tremp), El Raier (La Pobla de Segur), El Barri (Lleida), Tastet del Reng (Balaguer), Bonum No Rules(Lleida), Aggio (Lleida) i Nobadis (Cervera), han estat els restaurants participants d’aquest any.

El curs es desenvolupa al restaurant que el demana en una única sessió de dos blocs. En un primer bloc ens aproximem de manera teòrica sobre la història i present del vi a Lleida amb un taller que ens descobreix els sabors i les aromes del vi. Després d’una breu pausa, en la segona part, la formació se centra en la DO Costers del Segre, el negoci i servei del vi; i en les pautes del tast organolèptic i la seva descripció; amb un tast final de sis vins.

Pel que fa al programa, durant les quatre hores de curs, es dona un repàs a les primeres troballes arqueològiques de caràcter vitivinícola a Lleida. Contextualitzant Lleida en l’arribada de la cultura del vi als ibers, romans, edat mitjana… I donant èmfasi en les múltiples influències vitivinícoles que Lleida ha tingut per tradició catalana, influència francesa o americana…

El curs també dibuixa el mapa de les set subzones vitivinícoles de Costers del Segre amb les dades del clima, les seves varietats més identitàries, el nombre d’hectàrees i productors… Així com s’esbrinen aspectes del servei de vins (copes, temperatures, maridatges…) i els beneficis d’oferir vins de proximitat, com és el cas dels de la DO Costers del Segre. Donant indicacions sobre com fer la carta de vins; i de quina manera recomanar un vi.

Tras explicar els aspectes que faciliten introduir-se en la pràctica del tast d’una manera fàcil i satisfactòria. La formació finalitza amb un taller final amb tast comentat de sis vins; amb la participació de l’alumnat. Tastarem sis vins de sis cellers diferents adaptats al tipus de carta i preu mitjà de cada restaurant.

Aquestes formacions han estat impartides per Rafa Gimena, periodista, sommelier, i Tècnic Superior en Enologia i Maridatge. Sota el pseudònim Como Pomona, Gimena publica el bloc del mateix nom; així com col·labora en diferents mitjans generals i especialitzats. Imparteix tallers de formació i divulgació del vi per la Denominació d’Origen Costers del Segre; així com altres tallers. També dirigeix tastos i maridatges. Formador en Cava, certificat per la Denominació d’Origen Cava.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats