Festival ‘Vino Somontano 202122’

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

FESTIVAL VINO SOMONTANO 2022 Presentación (1)

Arriba l’edició més esperada de la història del Festival Vi Somontano. Després de la suspensió de les edicions 2019 i 2020 a causa de la pandèmia sanitària, presentem la seva 21a edició l’any 2022. Una edició que, per haver tingut dos estius sense festival, per les enormes ganes de reprendre’l i viure’l, per la Mostra del Vi Somontano que ens oferirà una àmplia gamma de vins Somontano amb suculentes tapes preparades pels millors restaurants de la província d’Osca al recinte exterior de la Fira de Barbastre amb música en directe, per la programació de primer nivell que portarà al Centre de Congressos de Barbastre quatre espectacles que estan de gira als millors teatres d’Espanya i pels milers de persones que hi són fidels i ja han reservat la seva agenda i les seves vacances per gaudir-ne, aquest any el festival val per tres.

La gran festa del vi Somontano, el Festival Vi Somontano, va néixer a l’agost de l’any 2000 quan la Denominació d’Origen va crear una festa del vi absolutament diferent de les promogudes aleshores a Espanya per les zones vinícoles. Un festival que va trencar amb les tradicions i va innovar amb un format obert, fresc, en què el sector del vi s’obria i aliava amb la cultura i la gastronomia convidant a gaudir-ne els vins i també una oferta gastronòmica i cultural de primer nivell.

Del 4 al 7 d’agost aquesta gran cita de l’estiu viurà la seva edició més esperada i tornarà a ser un dels grans esdeveniments enoturístics d’Espanya. Organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Somontano, compta amb la col·laboració d’Aragó Aliments Nobles – Govern d’Aragó, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), l’Ajuntament de Barbastro, la Diputació Provincial d’Osca i EcoVidrio.

Els Espectacles

El Festival Vi Somontano reflecteix la vinculació de la Denominació amb la cultura, el teatre i les arts els que tornen a ser els companys de viatge dels quatre dies més esperats de l’estiu a Somontano amb la posada en escena de quatre grans espectacles. un per a cadascuna de les quatre nits del certamen. El Centre de Congressos de Barbastre serà novament l’escenari dels espectacles del Festival Vi Somontano. Un espai perfectament preparat per als quatre espectacles variats que estan omplint tots els escenaris a les seves gires pels principals teatres de tot Espanya.

Venda d’entrades

El preu de les entrades és de 25€ per a cada espectacle, són numerades i la venda anticipada comença el dilluns, 4 de juliol, a les 11:00h., a través del web https://dosomontano.com/

Des del 4 de juliol, a les 11:00h, les entrades dels espectacles es poden comprar anticipadament a través del web https://dosomontano.com/venta-de-entradas/o bé presencialment a les oficines del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Somontano ( Avda. de la Merced, 64, 2a planta, Barbastre (Osca)), de dilluns a divendres, de 8 a 15h. En aquest mateix horari també es poden fer consultes telefòniques trucant al número 974 31 30 31. El mateix dia de cada espectacle les entrades també es vindran a les taquilles del Centre de Congressos de Barbastre. Les guixetes s’obriran dues hores abans de les actuacions.

Les polseres de la mostra gastronòmica, gran novetat del festival

Aquest any, la gran novetat de la Mostra del Vi Somontano, per tal de millorar, agilitzar i facilitar la degustació de tapes i vins és la posada en marxa de les polseres que substituiran els bons degustació que es compraven per després canviar per tapes i vins. A partir d’aquesta edició, els assistents obtindran una polsera carregada amb els diners que vulguin amb un mínim de 6€ (equivalent a 4 tiquets). Amb aquesta polsera podran demanar les tapes i vins a cada caseta de restaurant i barra de vins on se’ls descomptaran, en valor de tiquets, del saldo que tingui la polsera. Cada tiquet té el valor de 1,5€. Les copes, segons la tipologia, s’adquireixen per la fiança d’1 o 2 tiquets; els vins tenen un valor, segons la seva tipologia, d’1 o 2 tiquets; les glaçoneres, 2 tiquets; les tapes, 1, 2 o 3 tiquets i els cafès i les safates, 1 tiquet. Hi haurà dos tipus de polsera: una per a adults i una altra per a menors d’edat, amb la qual només es podran comprar tapes i aigua. La polsera s’obtindrà amb la fiança d’1 tiquet a les taquilles de la Mostra del Vi amb la primera càrrega mínima de 6€ (4 tiquets) i es podrà recarregar totes les vegades que es vulgui amb l’import que vulgui l’usuari a les taquilles ia través del codi QR de la polsera.

El nou sistema avança en el compromís de la denominació d’origen amb la sostenibilitat en eliminar el paper, permet beneficiar-se dels avantatges que aporta la digitalització i també suma una altra millora important per als assistents a la mostra: si l’usuari no ha esgotat el saldo de la polsera, se li tornarà íntegrament allò que li quedi a través de les taquilles i/o del codi QR de la polsera. Aquesta devolució també inclou l’import de fiança de les copes i de les polseres. Fins a aquesta edició del festival, tot es gestionava amb els bons degustació i les fiances es tornaven en aquests mateixos bons, no en diners efectius. És important destacar que la devolució de l’import de la fiança de polseres i copes es podrà recuperar exclusivament a les taquilles i casetes de devolució de copes de la Mostra del Vi Somontano durant les quatre nits del Festival. El saldo no gastat de les polseres es podrà recuperar a les taquilles de la mateixa Mostra del Vi durant les quatre nits del Festival ia través del codi QR de la polsera i el dilluns, 8 d’agost, durant les 24 hores a través del codi QR de la polsera i durant el matí, de 8 a 15h. a les oficines del Consell Regulador de la DOP Somontano (Avda. de la Merced, 64, de Barbastre (Osca)). Conclosos aquests terminis, no es podran recuperar ni les fiances ni limport no gastat de les polseres.

Els restaurants i establiments

Enguany, vint restaurants i productors agroalimentaris deleitaran els assistents amb les tapes elaborades per a l’ocasió: Pastelería Iris, Pastelería Güerri, Cafés de la Asociación de Familiares y Enfermos de Alzheimer de Barbastro, Quesos de Radiquero, Restaurante Tres Caminos, Cafetería IberJabugo, Quesos Sierra de Guara, Grupo GHB, Restaurante Las Torres, Grupo Más Farré, Restaurante El Patio, Pastelería Canela, Events Grupo El Cobertizo, Pastel Biarritz Albás, Casa Santos, La Lonja del Vino, Bodega Sommos, La Bodeguita, El Portal del Somontano i Pizzería La Toscana.

Els Vins

La Mostra del Vi Somontano, un any més, oferirà una àmplia gamma de referències de vins blancs, rosats i negres de la Denominació d’Origen Protegida Somontano a més d’una variada selecció de referències dels anomenats “especials” (vins d’alta gamma, de autor…). Elaborats pels cellers de la Denominació d’Origen, són els protagonistes de l’atractiva carta de vins de la mostra conformada per 79 referències vinícoles per maridar i gaudir de les tapes preparades per a la gran festa del vi Somontano.

Música en directe

La Mostra del Vi Somontano, la veritable estrella del certamen, torna a comptar amb música en directe als dos espais habituals on el públic podrà gaudir de l’actuació en directe de quatre grups de música que recreen diferents estils i que donaran aquesta música d’ambient tan agradable al voltant del vi i la gastronomia als escenaris “Río Vero” i “Alcanadre” de la Mostra del Vi Somontano. La programació per a aquesta edició especial post pandèmia està dedicada a les bandes de versions, amb repertoris nacional i internacional, d’èxits de dècades dels 70, 80 i 90.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats