Exotisme i sabors de fusió al Sopar Tertúlia de Cuina Afrodisíaca a la FecollExotismo y sabores de fusión en la Cena Tertulia de Cocina Afrodisíaca en la Fecoll

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’exotisme i els sabors de fusió van ser una de les pautes dels plats que el xef Antoni Rúbies (Restaurant NeoParc) va oferir el passat dimecres a la seu de la Fecoll, amb motiu del Sopar Tertúlia sobre Cuina Afrodisíaca que l’entitat lleidatana va convocar en col·laboració amb el programa d’activitats Lleida Eròtica.
Rúbies va decidir obrir la proposta gastronòmica amb una amanida de flors, cloïsses i alvocat amb vinagreta infusionada d’absenta. Un plat fresc, aromatitzat per les flors i la vinagreta i amb la llegenda i el joc mental que dóna el menjar de closca com són les ostres, els musclos o les cloïsses.
La mousaka de bacallà amb plàtan “macho” i mel va ser un dels tocs de fusió que va aportar contundència al menú. Un arròs Veneré i basmati amb musclos de roca va tancar la ronda de plats principals.
Com a primer postre, un pa d’espècies amb gelat d’aloe vera i infusió de tè va servir per a refrescar els paladars i finalitzar la vetllada amb unes explosives trufes calentes de xocolata picant amb magranes.
A l’hora del cafè, i acompanyant les trufes, van aparèixer els esperats caragols, com no podia ser d’una altra manera a la seu de les colles de l’Aplec. Rúbies va optar pels ”caragols culgrossos”: caragols cuits amb un cul de mel.
Un detall atrevit per finalitzar una nit diferent marcada per un menú molt creatiu carregat de màgia.El exotismo y los sabores de fusión fueron una de las pautas de los platos que el chef Antoni Rúbies (Restaurante NeoParc) ofreció el pasado miércoles en la sede de la Fecoll, con motivo de la Cena Tertulia sobre Cocina Afrodisíaca que la entidad leridana convocó en colaboración con el programa de actividades Lleida Erótica.
Rúbies decidió abrir la propuesta gastronómica con una ensalada de flores, almejas y aguacate con vinagreta infusionada de absenta. Un plato fresco, aromatizado por las flores y la vinagreta y con la leyenda y el juego mental que da la comida de caparazón cómo son las ostras, los mejillones o las almejas.
La musaka de bacalao con plátano “macho” y miel fue uno de los toques de fusión que aportó contundencia al menú. Un arroz Veneré y basmati con mejillones de roca cerró la ronda de platos principales.
Como primer postre, un pan de especias con helado de aloe vera e infusión de té sirvió para refrescar los paladares y finalizar la velada con unas explosivas trufas calientes de chocolate picante con granadas.
A la hora del café, y acompañando las trufes, aparecieron los esperados caracoles, como no podía ser de otro modo en la sede de las peñas del Aplec. Rúbies optó por los ”caracoles culgrossos”: caracoles cocidos con un culo de miel.
Un detalle atrevido para finalizar una noche diferente marcada por un menú muy creativo cargado de magia.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats