Lo Tall organitza Dotze Hores de Cuina Medieval amb receptes del Sent SovíLo Tall organiza Doce Horas de Cocina Medieval con recetas del Sent Soví

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’Associació Gastronòmica de Lleida “Lo Tall” ha organitzat per demà dissabte, dia 29 de setembre, un taller de Dotze Hores de Cuina Medieval per a cuinar una vintena de receptes segons explica el Sent Soví, el llibre de cuina medieval més antic de Catalunya i un dels més antics d’Europa.
Durant aquesta jornada, entre les 10.00 i les 22.00 hores, més de vint socis i amics de “Lo Tall” elaboraran els plats que se serviran durant la representació de les Noces Reials de Peronella i Ramon Berenguer IV que l’Associació de la Festa de Moros i Cristians té prevista pel matí d’aquest diumenge, dia 30, a la porta dels Apòstols de la Seu Vella.
D’altra banda, durant la representació del diumenge a la Seu Vella, “Lo Tall” oferirà un tastet de cigrons tendres amb llet d’ametlles; així com cuinarà porcs i conills a l’ast.
Entre els plats del banquet que es cuinaran a “Lo Tall” figuren albergínies escaldades i farcides amb ceba, julivert, menta, formatge, ous i altres espècies; porrada ben sofregida amb llet d’ametlles i sucre; espinacs amb oli passats per l’olla; pastanegat; i menjar blanc fet amb els millors pollastres de Lleida. Carns com les freixures de porc i cabrit; panades d’ocells; arròs amb carn i mel, tripes de bou, perdius a l’ olla i una cassola de cabrit. El menú es tancarà amb postres com massapà, confit de préssec amb sucre i peres i pomes confitades amb mel; crepes de pasta d’ous i bunyols de formatge d’ous.La Asociación Gastronómica de Lleida “Lo Tall” ha organizado para mañana sábado, día 29 de septiembre, un taller de Doce Horas de Cocina Medieval para cocinar una veintena de recetas según explica lo Sent Soví, el libro de cocina medieval más antiguo de Cataluña y uno de los más antiguos de Europa.
Durante esta jornada, entre las 10.00 y las 22.00 horas, más de veinte socios y amigos de “Lo Tall” elaborarán los platos que se servirán durante la representación de la Boda Real de Peronella y Ramon Berenguer IV que la Asociación de la Fiesta de Moros y Cristianos tiene prevista por la mañana de este domingo, día 30, a la puerta de los Apóstoles de la Seu Vella.
Por otro lado, durante la representación del domingo a la Seu Vella, “Lo Tall” ofrecerá una cata de garbanzos tiernos con leche de almendras; también se cocinará cerdos y conejos al ast.
Entre los platos del banquete que se cocinarán en “Lo Tall” figuran berenjenas escaldadas y rellenas con cebolla, perejil, menta, queso, huevos y otras especias; porrada muy sofrita con leche de almendras y azúcar; espinacas con aceite pasadas por la olla; zanahoriada; y “menjar blanc” hecho con los mejores pollos de Lleida. Carnes como las asaduras de cerdo y cabrito; empanadas de pájaros; arroz con carne y miel, tripas de buey, perdices a la olla y una cazuela de cabrito. El menú se cerrará con postres como mazapán, peladilla de melocotón con azúcar y peras y manzanas confitadas con miel; crepes de pasta de huevos y buñuelos de queso de huevos.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats