Espai Tomata, nou restaurant amb filosofia Km0 al Pallars SobiràEspai Tomata, nuevo restaurante con filosofía Km0 en el Pallars Sobirà

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’espai Tomata de Burg (Farrera, Pallars Sobirà) es va presentar el passat divendres, dia 10 de juny, com “un restaurant on la qualitat dels aliments, el seu origen i la manera com han estat elaborats formen part dels fonaments d’un projecte social compromès amb el territori”, expliquen els seus impulsors. “Cuina pagesa de Km0 amb aliments ecològics, locals i de temporada”, puntualitzen.

Van assistir a la presentació 25 persones interessades en conèixer aquesta nova iniciativa gastronòmica en un territori d’alta muntanya. Cal destacar la presència d’algunes de les persones que nodreixen el restaurant com en Martí dels pollastres de la Torre d’Erbull, en Nacho de la vedella de Casa Coix, en Jesús i la Rosa que elaboren els formatges de la Roseta de Gavàs i en Josep dels formatges de Tros de Sort. Per la seva banda, Neus Monllor, directora de l’espai Tomata, va destacar els orígens, els objectius i les tasques, fetes i per fer, que formen part del projecte compromès amb el territori que l’espai Tomata defensa.

Per acabar, es va convidar els presents a una degustació dels productes i plats que caracteritzen la cuina de l’establiment. Els assistents van poder provar, entre altres coses, una crema d’enciam dels horts de Burg, un fricandó de vedella ecològica de Vallferrera amb bolets de temporada i una xocolata casolana amb galetes de nous de la pastisseria la Lionesa de Sort.

L’espai Tomata de Burg (Farrera, Pallars Sobirà) se presentó el pasado viernes, día 10 de junio, como “un restaurante donde la calidad de los alimentos, su origen y la manera cómo han sido elaborados forman parte de los fundamentos de un proyecto social comprometido con el territorio”, explican sus impulsores. “Cocina payés de Km0 con alimentos ecológicos, locales y de temporada”, puntualizan.

Asistieron a la presentación 25 personas interesadas al conocer esta nueva iniciativa gastronómica en un territorio de alta montaña. Hay que destacar la presencia de algunas de las personas que nutren el restaurante como en Martí de los pollos de la Torre de Erbull, en Nacho de la ternera de Casa Coix, en Jesús y Rosa que elaboran los quesos de la Roseta de Gavàs y en Josep de los quesos de Tros de Sort. Por su parte, Neus Monllor, directora del espai Tomata, destacó los orígenes, los objetivos y las tareas, hechos y para hacer, que forman parte del proyecto comprometido con el territorio que el espai Tomata defiende.

Para terminar, se invitó los presentes a una degustación de los productos y platos que caracterizan la cocina del establecimiento. Los asistentes pudieron probar, entre otras cosas, una crema de lechuga de los huertos de Burg, un fricandó de ternera ecológica de Vallferrera con setas de temporada y un chocolate casero con galletas de nuevos de la pastelería la Lionesa de Sort.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats