ESCHOTUR Lleida, al Concurs Millor Sommelier de Catalunya i Nit del Sommelier

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

240216_ACS

L’Escola d’Hoteleria i Turisme col·labora amb l’Associació Catalana de Sommeliers

L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR Lleida) ha acordat amb l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) col·laborar amb l’organització del Concurs Millor Sommelier de Catalunya i Nit del Sommelier de l’ACS que acollirà Cervera el dilluns, dia 26 de febrer. Els alumnes de l’escola elaboraran els dolços que acompanyaran el moment del cafè al final del sopar de gala al que es donaran a conèixer el guanyador del concurs.

D’altra banda, alumnes de sala i cuina d’ESCHOTUR Lleida assistiran com a públic a la final del concurs que es celebrarà al Paranimf de la Universitat de Cervera a partir de les 16.00 hores; mentre que un altre grup d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistències turístiques serà l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i donar servei en diferents moments de la Nit del Sommelier.

Neus Brenuy, directora d’ESCHOTUR Lleida; i Ramon Grinó, membre l’ACS i del comitè organitzador de la diada; han valorat molt positivament l’acord “que permet apropar la realitat de l’ofici als futurs professionals; així com incrementa la participació de la societat i gastronomia lleidatana en la celebració”. L’ACS també compta amb la col·laboració en aquesta edició de l’Ajuntament de Cervera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i la Denominació d’Origen Costers del Segre, entre altres.

Competició en dues fases i Nit del Sommelier

La competició es desenvoluparà en dues fases de matí i tarda. En una primera semifinal, a partir de les 10.00 hores a una de les aules de la Universitat de Cervera, tots els participants s’enfrontaran a dues proves. Una escrita, i una altra pràctica que consistirà en el tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte que hauran d’identificar. A partir de les 16.00 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera, s’iniciaran les proves de la final davant de tots els companys i del públic assistent. 

Al vespre, el restaurant Els Comdals acollirà la Nit del Sommelier amb una mostra i degustació de vins DO Costers del Segre i un Sopar de Maridatge amb productes quilòmetre zero i elaborat a divuit mans per nou xefs lleidatans. Els restauradors participants seran Jesús Gimena (L’Espurna de Lleida), Sergi Ortiz (Antic Forn de Cervera)., Francesc Molins (Cal Xirricló de Balaguer), Ignasi Bustamante i Adrián Zahino (El Celler Montsonís), Àngel Segura (Els Comdals de Cervera), Albert Marimón (La Cava de Tàrrega), Sergi Aritzeta (El Truc de Agramunt ), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela, Lleida), Juanjo Ceresuela (Nobadis de Cervera).

Durant la vetllada, i abans d’anunciar qui serà el o la Millor Sommelier de Catalunya 2024, l’ACS també presentarà i entregarà el Premis que cada any s’escullen per votació dels socis i sòcies de l’entitat. Aquests guardons són el Premi trajectòria; Millor comunicador/a, Millor Iniciativa en el món del vi, Millor oferta enoturística, i Millor sala.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats