Enoteca Familiar Llopart, per gaudir de verticals d’escumosos amb llarga criança

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

210517_LlopartEnotecaFamiliar

La família Llopart va presentar dilluns la nova col·lecció d’anyades antigues dels seus vins de més llarga criança sota el nom de Col·lecció Enoteca Familiar. Són ampolles que van ser reservades en guarda de les icòniques Original 1887, Ex·Vite i Leopardi, corresponents a les anyades que van entre 2007 i 2012, i que s’han desgorjat aquest febrer de 2021 donant lloc a escumosos que arriben fins als 158 mesos de criança.

Amb aquesta Enoteca Familiar el celler vol posar en valor l’extraordinari potencial de guarda dels vins elaborats de raïms autòctons, de vinyes velles de muntanya, de la seva Heretat Can Llopart de Subirats.

Es tracta d’una vertical única en el mercat, ja que les ampolles de diferents anyades s’han desgorjat de forma simultània per a poder descobrir els matisos de les variacions climatològiques de cada any i l’efecte que el pas del temps imprimeix en cada vi. De les ampolles que es van reservar de cada collita, enguany se n’han seleccionat una quantitat molt limitada perquè en puguin gaudir els amants dels vins escumosos de molt llarga criança i col·leccionistes del món vinícola.

La col·lecció inclou quatre anyades diferents de l’Original 1887, quatre de l’Ex·Vite Brut i dues edicions del Leopardi; que es presenten en format individual o estoig de fusta de cada col·lecció.

Tots tres vins formen part de la història centenària de la família com a viticultors i elaboradors de vi i alhora en són homenatge en cada glop:

L’Original 1887 va néixer amb el desig d’homenatjar els costums i les tradicions vitivinícoles familiars del segle XIX, de quan data la primera ampolla de vi escumós de Llopart. S’elabora respectant la metodologia artesanal i tradicional; amb raïms fruit de les vinyes de muntanya de Les Flandes, un enclavament on antigament predominava el conreu de l’ancestral varietat Montònega, i on els ceps creixen amb limitat vigor originant uns fruits d’especial concentració i caràcter.

L’Ex·Vite combina la història i el llegat de Llopart i rep el nom del lema familiar Ex Vite Vita (la vida ve del cep). Envelleix majestuosament amb dignitat i elegància. El licor d’expedició adossat s’elabora segons una genuïna fórmula enològica de finals del segle XIX dels propis vins nobles dels xarel·los de la finca.

El Leopardi és una insígnia històrica de la casa, fruit amb un cupatge especial selecció dels vins monovarietals que més destaquen per la seva elegància i potencial evolutiu. Elaborat en honor a Bernardus Leopardi, el primer viticultor de la família, documentat en un pergamí manuscrit en llatí de 1385, d’on s’inspira la tipografia de l’etiqueta.

Sobre Llopart

Llopart és un celler familiar històric situat a les muntanyes de Subirats. La família Llopart és una de les nissagues amb més tradició vinícola al Penedès, que s’inicia al segle XIV segons documenta un pergamí en llatí del 1385. Les seves 100 hectàrees de vinyes de muntanya creixen en sòls miocènics de les muntanyes d’Ordal, a una alçada entre 240 i 420m sobre el nivell del mar. Les més velles, plantades fa quasi 90 anys, es troben en una àrea inclosa en el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN). El celler s’ha especialitzat en l’elaboració de vins escumosos, fent especial èmfasi en les llargues criances i el Brut Nature, i compta també amb una línia de vins i most ecològic. Llopart és membre cofundador de Corpinnat, la marca col·lectiva que distingeix els grans escumosos elaborats al cor del Penedès, amb raïm autòcton, 100% ecològic, veremat a mà i vinificat a la propietat.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats