El talent femení de ‘d’vines’ 2024 suma els tastos als seus maridatges

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

240226PresentacioESCHOTURGrup
Les enòlogues i vinyerones d’El Vinyer, Matallonga, Raimat i Vinya els Vilars, les protagonistes.

La campanya de promoció del talent femení del sector vitivinícola lleidatà d’vines sumarà, aquest mes de març, dos tastos comentats als seus habituals sopars de maridatge amb enòlogues i vinyerones de la Denominació d’Origen Costers del Segre. Rosa Maria Xifré Josa i Alba Penella Xifré de Matallonga (Fulleda), Sara Martínez Villalba de Raimat (Raimat, Lleida), Eva Carmona Bardella d’El Vinyer (Fígols de Tremp) i María José Pérez Ruíz i Rosa Zarza Gil de Vinya Els Vilars (Arbeca) seran les protagonistes dels maridatges que acollirà el restaurant L’Espurna de Lleida. Mentre que l’Associació TastaVins Juneda i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida), acollirà dos tastos de vins elaborarats per aquests quatre cellers.

La campanya està impulsada per la consultoria de comunicació enogastronòmica Como Pomona i compta amb la col·laboració de l’Institut Català del Vi i la Vinya de Catalunya (INCAVI), la DO Costers del Segre, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Turisme de Lleida de l’Ajuntament de Lleida, Eschotur Lleida, TastaVins Juneda i L’Espurna. 

L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida ha acollit avui la presentació de la campanya amb la participació de la directora de l’INCAVI, Alba Balcells; la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Sandra Marco; el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné; i la coordinadora de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida, Núria Oliva, entre altres.

Pel que fa als tastos de vins comentats, en el marc de la campanya, l’Associació TastaVins Juneda n’ha programat un dirigit per la sommelier i vinyerona Mariona Rendé pel divendres, dia 8 de març, a l’espai cultural municipal ‘La Farinera’ de Juneda. Prèviament, Eschotur Lleida també realitzarà un tast comentat per als alumnes i professors del centre, el dimarts dia 5 de març.

D’altra banda, el cicle de maridatges d’vines 2024 arrencarà el dijous, dia 7 de març, a L’Espurna amb un sopar de maridatge comentat per Rosa Xifré, la seva filla Alba Penella i el xef Jesús Gimena. El divendres, dia 15 de març, serà el torn de l’enòloga de Raimat, Sara Martínez; mentre que els dijous, dies 21 i 28 de març, seran Eva Carmona d’El Vinyer i María José Pérez i Rosa Zarza de Vinya els Vilars, respectivament, les que presentaran els seus vins amb la cuina de L’Espurna.

Aquesta serà la tercera edició de la campanya d’vines que ja va comptar amb Clara Griera (L’Olivera), Susanna Sansó (Analec), Marta Porta (Vall de Baldomar), Maria Mendoza (Costers del Sió) i Gemma Plaza Teixidó (Grup Tomàs Cusiné), el 2023; i amb Gemma Plaza Teixidó (Grup Tomàs Cusiné), Pilar Salillas Teruel (Lagravera), Núria Bigorra Caro (Terrer de Pallars – Cota 730), Judit Sogas Sánchez (Rubió de Sòls) i Sara Jové Balasch (Mas Blanch i Jové), el 2022.

Programa i reserva d’vines 2024

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats